Totul e logic

„Iată, Eu sunt Domnul Dumnezeul oricărei făpturi.

Este ceva de mirat din partea Mea?”

Ieremia 32:27

 

Orice lucru făcut de sau cu Dumnezeu este logic, trebuie făcut, e la locul potrivit și la timpul potrivit. Orice lucru care nu e făcut cu sau de Dumnezeu e stricat, e minciună și e murdar.

 

De ce tot ce face Dumnezeu e logic?

1. El este Stăpânul.

 El are dreptul să facă orice, fie că ne place nouă sau nu. El nu trebuie să dea socoteală nimănui de ce face ceea ce face sau de ce face într-un fel și nu în altul. Faptul că ne explică unele acțiuni este parte din bunătatea Lui față de noi.

2. El poate să facă orice lucru pentru că are toată puterea și toată înțelepciunea.

 Nimic din ceea ce face Dumnezeu nu ajunge să fie o înfundătură, o situație fără ieșire. Tot ceea ce face Dumnezeu are explicație și continuitate. Toate lucrările Sale au un motiv pentru viitor.

În orice situație te aduce Dumnezeu și ți se pare blocată fii sigur că El a pregătit o cale să mergi înainte. El ȘTIE și POATE să meargă înainte din orice context și te poate lua cu Sine să mergi înainte. Nu experiența ta este răspunsul dacă se poate sau nu, ci cum vrea Dumnezeu să mergi înainte.

3. El cunoaște planul perfect pentru fiecare făptură.

Nu mi se pare corect să spunem că El știe nevoile noastre, pentru că nu noi suntem stăpâni să fim slujiți. El este Stăpânul și are un plan cu noi. Noi putem să credem și să ne liniștim în adevărul că El are un plan bun pentru noi.

Noi trebuie să căutăm să rămânem în planul Lui și să nu blocăm împlinirea lui prin refuzurile noastre de a asculta.

Adevărul e că satisfacția nu e să ne simțim noi cu nevoile împlinite ci Dumnezeu să fie satisfăcut de împlinirea planului Său. Noi avem satisfacția deplină dacă căutăm și simțim bucuria Lui.

4. El vrea să fie și este Tată

 Dumnezeu e cel care ne-a creat și este Tatăl nostru ca și Creator. Prin păcat ne-am făcut fii neascultării și ne-am pierdut dreptul de fii. El a rămas cu toate drepturile Sale de Tată. El dorește să revenim acasă, de aceea a trimis pe Fiul Său. Dacă credem în Isus Hristos și-L acceptăm  primim înfierea și redevenim fii în familia Sa. Dumnezeu este iarăși legat de noi ca și Tată.

Ca și Tată e logic ca Dumnezeu să pedepsească drept, să explice pedeapsa, să ceară respectul cuvenit Lui, să se îndure, să ierte, să îmbrățișeze.

A pedepsi drept înseamnă intensitate în durere, durată în răbdare, usturime în necaz, zdrobire a mândriei.

A da îndurare înseamnă să torni dragoste din belșug peste cineva care nu se așteaptă. A îmbrățișa înseamnă a copleși cu dragoste, cu afecțiune, cu bunătate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: