Eu merg la vot pe 9 Decembrie 2012

Update: Am găsit o unealtă online prin care afli candidații dintre care poți alege. Vezi aici detalii.

Influențat puțin de argumentele d-lui Dragos Paul Aligica  m-am decis să scriu acest articol. Cred că este necesar să scriu câte un articol înainte de fiecare zi de alegeri în România pentru că:

– sunt prea mulți care nu știu când trebuie și pot să voteze;

– sunt prea mulți care se arată dezinteresați și sunt inconștienți de efectul nepăsării lor;

– sunt destui care vor să voteze dar nu se decid cu cine și renunță să mai voteze;

– sunt prea mulți cei care votează superficial și influențati de ceea ce apare mai spectaculos la televizor, în ziare sau chiar și pe internet;

– sunt prea puțini cei care își folosesc dreptul de vot cu grijă, responsabilitate și viziune pentru viitorul mediu și lung;

Dragi români, astăzi – 6 decembrie 2012 – , vă scriu înainte de alegerile senatorilor și deputaților pentru Parlamentul României, și sper să nu ajung iarăși să votez pentru mai mulți români, ca la Europarlamentarele din 2009.

Eu merg la vot pe data de 9 decembrie 2012, în municipiul Suceava, din județul Suceava, și-mi voi manifesta alegerea politică liber și neîngrădit de nimeni. Nu-mi este ușor să fac alegerea corectă pentru că opțiunile bune nu sunt ușor vizibile, nu sunt radical diferite de cele rele. Caracterele vizibile publicului românesc și sucevean sunt în mare parte ieftine și zidite prin puțină muncă cinstită, totuși sunt oameni dintre care putem alege.

De asemenea vreau să precizez foarte clar că acțiunea mea de a vota la aceste alegeri este bazată pe credința în Dumnezeu: Cel care iubește România din cauza oamenilor și are un plan bun de pace și de zidire, un plan de salvare din robia păcatului și a stricăciunii.

Dumnezeu și creștinii se implică în societate pentru că Dumnezeu a zis: ”Nu este bine ca omul să fie singur.” și ”Iubiți-vă unii pe alții”.

Dumnezeu ce a zis a și făcut. A trimis pe Isus Hristos în societate, a vindecat bolnavii, a înviat morți, a hrănit săraci, s-a sacrificat pentru problema întregii societăți: păcatul.

Isus nu a fost (nici nu a incurajat pe nimeni să fie) călugăr în pustiu, retras din societate sau separat de lumea în care a trăit. El a plătit dările în Israel, deși avea dreptul divin de a refuza.

Cine este creștin caută cu orice preț să urmeze exemplul lui Hristos.

Mergeți la vot și puneți o ștampilă pe buletinul de vot. Înaintea lui Dumnezeu e mai bine să anulezi votul, decât să-l lași nefolosit.

Un glas puternic(adică mai mulți) care va zice ”nu știu” poate să trezească o conștiință a liderilor pentru a explica faptele și vorbele mult mai clar și de a lua decizii bune mai hotărâte.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: