Gaşca lu’ Dumnezeu

… adică familia Lui…

Da, cam aşa arată familia Lui: pestriţă, colorată, diversă, ciudată.

De când e cocoţată planeta Pământ în Univers şi de când primul om a început să numere animalele Dumnezeu a început să-şi adune gaşca. Ca să intri în familia Lui nu e aşa uşor… de înţeles cât e de simplu.

Se intră prin credinţă.

Abel a făcut primul pasul: a tăiat mielul cel mai frumos din turmă, a dat ce a avut mai bun şi a fost omorât. Număr de membrii: +1.

S-au înmulţit oamenii şi sportul favorit pentru majoritatea dintre ei era cum să faci să te simţi bine şi restul să moară de ciudă. Unul a apărut între ei şi ciudat: trăia drept, aşa de drept că şi Dumnezeu a fost de acord cu el. Noe era numele dreptului. Dumnezeu a găsit în el constructorul perfect, a făcut o corabie mare pentru toate animalele şi s-a ales cu viaţa lui şi a familiei. Număr membri: +1.

Gaşca s-a mărit pentru că Dumnezeu a găsit: un om care asculta şi liniştea: Avraam, tot pe atunci a găsit un bogat darnic: Iov, apoi unul deştept şi arţăgos ce a absolvit doctoratul blândeţii la oi: Moise, a urmat războinicul fără pensie şi fără chef de somn: Iosua, cântăreţul cel frumos şi războinic crud: David, înţeleptul cu iniţiativă pentru trezire spirituală: Daniel, vărul unei împărătese care avea coloană vertebrală: Mardoheu, un evreu ce nu umbla cu şmecherii: Natanael, un pescar dornic să conducă: Petru, un teolog renumit ce şi-a bătătorit palmele pentru ca să poată spune vestea bună: Pavel, un tinerel ce a ajuns bătrân veşnic îndrăgostit: Ioan.

Azi gaşca creşte cu milioanele şi e la fel de camuflată: unul îşi mănâncă ultima bucată de turtă în Sudan, altul îşi scoate limuzina în New York ca să plimbe cerşetorii, doi se roagă într-o groapă în jungla din Vietnam, trei planifică în China următoarea trezire spirituală rugându-se pentru o minune, zece ridică o casă în Brazilia pentru copiii rămaşi fără părinţi, o sută îşi bat capul cum să facă alfabet şi să traducă Biblia pentru un trib de pe o insuliţă, o mie dansează în Pakistan pentru că au văzut o vindecare, cateva sute de mii s-au adunat în Nigeria pentru că evangheliştii vin cu Isus, o femeie din Arabia Saudită spune public că renunţă la islam pentru că a vorbit cu Isus şi L-a acceptat.

 

Aş fi bucuros să ştiu că şi tu eşti în familia Lui şi l-ai primit pe Isus ca Salvator şi Domn.

Şi m-ai bucuros aş fi să-ţi iubeşti fraţii şi surorile din familia Tatălui nostru ceresc. Nu e uşor pentru că trebuie să te obişnuieşti cu neobişnuitul.


să ne fie de bine,
Petru

sursa imagine: http://i328.photobucket.com/albums/l336/glamgalz/funzug/imgs/travel/colors_of_india_04.jpg

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: