Să ne rugăm pentru Israel – 8 octombrie 2011

Israel este un popor special, un popor ales de Dumnezeu din cauza patriarhilor: Avraam, Isaac și Iacov(Israel).

Biblia ne îndeamnă să ne rugăm pentru poporul Israel:

Psalmul 122:6 ” Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului! Cei ce te iubesc să se bucure de odihnă.”

și Dumnezeu ne promite binecuvântare pentru noi cei care rostim binecuvântare pentru Israel:

Geneza 12:3 ”Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta şi voi blestema pe cei ce te vor blestema; şi toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine.” Vezi și Geneza 27:29; Numeri 24:9

În acest context încep să public săptămânal motive de rugăciune pentru poporul Israel în colaborare cu misiunea Hope for Israel. Motivele de rugăciune sunt scrise de evrei care trăiesc în Israel. Ca și creștini e normal să ne identificăm cu evreii pentru că fratele nostru mai mare, Domnul Isus Hristos, s-a născut evreu.

Motive de rugăciune – 8 octombrie 2011

Yom Kippur începe la Apus – cea mai sfântă zi din calendarul evreiesc, Yom Kippur (Ziua Ispășirii) începe astăzi(7 oct) la apus. Aceasta este o zi foarte solemnă pentru evreii din toată lumea, și de asemenea una în care Israelul este vulnerabil în mod special unui atac. Unul dintre cele mai sângeroase războaie purtate pe teritoriul Israelului a fost războiul de Yom Kippur din 1973, când Israel a fost atacat de armatele arabe ce îl înconjurau.

Să ne rugăm pentru protecția lui Dumnezeu asupra Israelului și asupra evreilor din toată lumea în mod special pentru acest timp. Să ne rugăm ca granițele noastre să fie sigure și nici un plan rău să nu aibă succes împotriva Israelului. Să ne rugăm de asemenea ca în timpul acestei zile de post și rugăciune casa lui Israel să recunoască adevărata ispășire pentru păcate, Messiah Yeshua(Mesia Isus)! Pentru detalii, vezi Israel acționează pentru a face sărbătoare Yom Kippur sigură.

Președintele francez Sarkozy își bate joc de Israel – Într-o declarație surprinzătoare și îngrijorătoare, președintele francez Sarkozy a spus că vederea Israelului ca și stat evreu este ”prostească”. De asemenea a dat vina pe premierul Netanyahu pentru negocierile de pace eșuate și l-a lăudat pe președintele PA Abbas pentru dedicarea sa pentru pace. Ca un lider influent în UE, această întoarcere bruscă împotriva Israelului este foarte îngrijorătoare și o dovadă în plus că Israelul devine din ce în ce mai izolat pe scena internațională. Să ne rugăm ca în timp ce suntem martori la împlinirirea profețiilor biblice, când Israel va fi complet izolat, ca Israelul să se întoarcă la Dumnezeu pentru adevărata lui salvare. Să ne rugăm pentru înțelepciune pentru liderii Israelului, ca ei să-L caute pe Dumnezeu în deciziile lor zilnice. În ultimul rând, să ne rugăm ca în timp ce lucrurile se înrăutățesc pentru Israel, ca Trupul lui Mesia(Biserica) să fie un martor puternic și sprijin pentru cei care încă nu-L cunosc. Pentru detalii, vezi Culorile adevărate ale lui Sarkozy.

Gilad Shalit – să continuăm să ne rugăm pentru eliberarea imediată și necondiționată a soldatului nostru răpit. Este în captivitate de 1926 zile și starea sa exactă este necunoscută; a 5-a aniversare a răpirii sale a fost 25 iunie. Să ne rugăm pentru protecția lui Dumnezeu peste mintea, trupul și inima lui în această perioadă imposibilă. Fie ca el să cunoască salvarea lui Dumnezeu. Să continuăm să ne rugăm pentru o acțiune diplomatică care să asigure eliberarea sa ACUM.

Vă mulțumim că vă rugați. Israel este într-adevăr în nevoie de mijlocire – suntem mulțumitori pentru străjerii nostrii de pe zid.

Shabbat Shalom!

Echipa de rugăciune Hope for Israel

Sursa în engleză: Prayer Alerts

2 responses to this post.

  1. Posted by Syqwer on 15/08/2012 at 9:39 PM

    si eu ma rog pt israel….sa cada o bomba peste el. Evreii sunt cei mai perversi criminali:cetati distruse,creareea comunismului si implicit vina pt uciderea a 70 de milioane de oameni + macelarirea copiilor palestinieni.
    Ca si crestin de ce sa ma rog pt ucigasii Mantuitorului meu. V.T reprezinta legamantu cu evreii (un legamant pamantesc),adevaratul popor a lui Dumnezeu fiind cei ce se mantuiesc prin sangele Fiului Sau.
    Uite aici cateva imagini cu victimiele sionistilor,din trecut si cele din prezent
    http://www.google.ro/search?q=holodomor&sugexp=chrome,mod%3D15&um=1&ie=UTF-8&hl=ro&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=bewrUPyOG4notQa-04DADw&biw=628&bih=332&sei=b-wrUICtLsrJswbAt4CQDQ
    http://www.google.ro/search?um=1&hl=ro&biw=628&bih=368&tbm=isch&sa=1&q=palestine+children+killed&oq=palestine+children+&gs_l=img.1.0.0i19.1458.1458.0.2948.1.1.0.0.0.0.89.89.1.1.0…0.0…1c.MRSJ11jyQZA

    Răspunde

    • Esti suparat si cauti vinovati. E mai bine sa judeci la rece lucrurile, nu cand esti suparat.

      Evrei au fost alesi de Dumnezeu si legamantul de binecuvantare a lor prin Avraam este vesnic. Acum sunt intr-o impietrire dar va veni vremea cand tot poporul Israel il va accepta pe Isus ca si Mesia.

      Comunismul, nazismul, crimele, razboaiele au fost facute de toate rasele si neamurile de oameni indemnati de duhurile rele prin invataturi mincinoase. Diavolul si demonii au scopul de a distruge si de a ucide. Oameni sunt liberi sa aleaga ce fac. Unii oameni au ales sa distruga, sa fure, sa omoare. Unii au ales sa lupte pentru libertate, pentru adevar, pentru dragoste, pentru bine.

      Lupta este mai mult decat ceea ce se vede.

      Isus Hristos a murit nu din cauza evreilor sau romanilor, ci din cauza pacatelor tuturor, adica si ale noastre: ale mele si ale tale.

      Si acum: Dumnezeu ne asteapta pe toti la El prin Isus Hristos. Si copiii lui Dumnezeu, adica crestinii, iubesc pe toti oamenii: fara nici o exceptie.

      Trebuie sa ne rugam pentru toate popoarele si daca cineva alege un popor nu e gresit pentru ca nu a ales pe altul. Fiecare indeamna pe altii la ceea ce vede si cum il calauzeste Dumnezeu.

      Răspunde

Lasă un comentariu