Pentru că așa se cuvine

 ” Isus i-a răspuns: – Lasă să fie aşa acum, căci se cuvine să împlinim tot ce este drept. ”

Matei 3:15

Citeam acest text și mă întrebam : Ce înseamnă aceasta? Cum adică este drept ca fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos, care s-a născut și a trăit fără păcat, să se boteze ”în apă spre pocăință”(Matei 3:11)?

Cum este drept ca cineva curat și nevinovat să vină și să zică, prin gestul lui, că se pocăiește – adică îi pare rău de trecutul său și dorește să trăiască de acum după voia lui Dumnezeu?

Cum este drept ca o persoană curată să accepte să fie identificată ca fiind alături de cei murdari?

Era planul lui Dumnezeu. Isus se identifică prin acest gest ca fiind parte dintre oameni, ca fiind disponibil să ia asupra Sa vina păcatelor lor. Cum creștinii se botează ca simbol al credinței în jertfa lui Isus, tot așa Isus a acceptat simbolul pocăinței. Creștinul care se botează acceptă ceva ce a fost făcut, Isus prin botezul lui acceptă ceva ce urma să fie.

Fiecare creștin atunci când se botează în apă, mărturisind credința în Isus Hristos, are un mesaj: ” Mărturisesc că Isus Hristos a murit pentru păcatele mele. Moartea de care eram vrednic eu a luat-o El asupra lui. Prin credință am primit această grațiere. De acum voi trăi o viață nouă prin puterea lui Dumnezeu, tot așa cum aceasta l-a înviat pe Domnul Isus.”

Domnul Isus a avut un mesaj prin botezul său: ”Toți trebuie să ascultăm de chemarea lui Dumnezeu. Accept lucrarea de smerire și ascultare între oameni ca și om. Voi trăi între ei și mă angajez să le port poverile, bolile și toate păcatele. Cred că aceasta este voia ta Tată și tu mă vei primi ca jertfă pentru oameni. Cred că păcatul va fi spălat, robia lui va fi sfârșită și vei da din nou viață veșnică celor ce cred.

Această acțiune a Domnului Isus mă învață să ascult cu umilință chemarea lui Dumnezeu și să cred în dreptatea Lui.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: