Frumusețea rugăciunii

Fac parte dintr-o biserică în care rugăciunea are un timp dedicat pentru ea. În fiecare duminică, dimineața și seara, suntem obișnuiți să avem un timp de rugăciune de 1 oră. La fel și joia seara, dar avem și un program special de rugăciune timp de 2 ore în fiecare seară de marți.

Aceste ore de rugăciune au devenit pentru unii o rutină, un obicei și constatăm că uneori rugăciunea noastră se aseamănă cu o recitarea seacă a unei poezii. Umplem timpul cu cântări cât mai lungi, cântate cât mai lent, cei care ne îndeamnă la rugăciune nu reușesc să găsească nici pasiune, nici milă, nici bucurie, nici dorință. Ne luptăm să facem ceva care seamănă cu rugăciunea, și se pare că avem dușmani puternici între noi sau mai bine zis asupra noastră.

În această imagine sumbră, uneori de gheață, alteori de deșert, vreau să ne deschidem ochii să vedem frumusețea rugăciunii.

Cel mai frumos lucru într-o rugăciune este persoana cu care stai de vorbă. Rugăciunea ți-o îndrepți către persoana în care ai încredere chiar dacă nu o vezi, nu o auzi, nu o simți aproape. Noi creștinii ne rugăm lui Dumnezeu în numele lui Isus Hristos și avem încredere în El ca și Tată al nostru. Dumnezeu ne înțelege perfect toate cuvintele, înțelege complet tot ce dorim să-I spunem, simte bucuria sau întristarea din glasul nostru. El ascultă perfect și nu obosește.

Ne bucurăm deja când devenim conștienți cui ne rugăm. Prindem curaj înainte de a vorbi și apoi rugăciunea noastră curge ca un izvor plin de apă, ca un baraj care se rupe din cauza presiunii.

Rugăciunea este un moment al creației divine – Dumnezeu ne transformă toată ființa noastră.

Frumusețea acestor momente se descoperă și mai mult atunci când rugăciunea devine dialog – inima, mintea, trupul nostru primește răspuns din cer. Devenim conștienți de revelația divinului.

Oare această frumusețe este un mister pe care-l descoperă doar unii oamenii? Oare Dumnezeu alege doar pe unii preferați ai Lui ca să le vorbească?

NU!  Comorile rugăciunii nu sunt puse deoparte pentru o elită de oameni.

Rugăciunea este pentru toți și bucuria adevărată a acestei experiențe este disponibilă pentru ORICE persoană.

Roagă-te sincer lui Dumnezeu, El îți va răspunde și vă veți bucura împreună.

sursă imagine: https://petruburac.files.wordpress.com/2011/08/desert_flower.jpg?w=208

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: