Pași pentru o relație cu Dumnezeu – J. Lee Grady

” Poate că acum îți dai seama că nu ți-ai predat niciodată viața Domnului. Nu întârzia în luarea acestei decizii! Te încurajez să accepți azi dragostea minunată a lui Dumnezeu și să primești mântuirea pe care ți-o poate da doar Isus Cristos. Iată câțiva pași simpli pe care îi poți face pentru a începe o relație cu Dumnezeu:

  1. Recunoaște-ți nevoia. Biblia ne spune că ”toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu”(Romani 3:23). Toți suntem păcătoși și trebuie să ne recunoaștem nevoia de Mântuitor.
  2. Pocăiește-te de păcatele tale. Pentru că Dumnezeu este cu totul sfânt, iar noi suntem păcătoși, păcatele noastre creează un zid care ne separă de Dumnezeu. Mărturisindu-ți păcatele și renunțând la ele, vei găsi iertare. A te pocăi înseamnă a face o întoarcere de 180 de grade. Biblia promite: ”Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nedreptate.”(1 Ioan 1:9).
  3. Crede în Isus. Acesta este pasul cel mai important! Dumnezeu a făcut o minune când Și-a trimis pe singurul Fiu să moară ca să poată plăti pentru toate păcatele noastre. Pune-ți încrederea în El și crede în puterea Lui de a te mântui. Biblia spune: ”Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât L-a dat pe singurul lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.”(Ioan 3:16).
  4. Primește mântuirea Lui. Dumnezeu ne-a dat acest dar gratuit, dar noi trebuie totuși să-l acceptăm. Mulțumește-I pentru că L-a trimis pe Isus să moară pe cruce pentru tine. Mulțumește-I pentru dragostea, îndurarea și iertarea Lui minunată. Apoi cere-I să trăiască în inima ta. Promisiunea Lui pentru noi este clară: ”Însă tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în numele Lui, le-a dat dreptul să devină copii ai lui Dumnezeu.”(Ioan 1:12).
  5. Mărturisește-ți credința. Biblia ne asigură: ”Dacă deci Îl mărturisești cu gura ta pe Isus ca Domn și crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit.”(Romani 10:9). Ai fost născut din nou și acum faci parte din familia lui Dumnezeu. Spune cuiva ceea ce a făcut Isus în viața ta! „

Citat (pag 20-22) din cartea ”10 Minciuni pe care le cred bărbații” de J. Lee Grady

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: