Locul de muncă

Câteva gânduri despre locul de muncă:

1. Dumnezeu are pregătit pentru fiecare persoană un loc de muncă

Când am terminat facultatea (iulie 2008) am rămas cu o singură întrebare: Unde voi lucra? După câteva zile am primit un răspuns neașteptat printr-un gând: Dumnezeu nu a plănuit pentru nici un om ca să stea degeaba, ci are pregătit ceva de muncă. Apoi m-am liniștit și am început să pun altfel întrebarea: Ce pot să lucrez azi?

Dacă nu ești angajat cu carte de muncă, dacă nu ai un contract care să-ți ofere siguranța unui loc de muncă … nu te ingrijora! Dumnezeu a dat o poruncă ca toți oamenii să muncească și are grijă ca fiecare să aibă de lucru și să fie răsplătit pentru munca sa. Vrei să muncești? Întreabă-L pe tatăl tău din ceruri ce ți-a pregătit, uită-te la nevoile de lucru din familia ta, din vecinătatea casei tale, din orașul tău. Vei găsi ceva la care te pricepi.

Mai este și felul cum definim noi loc de muncă: muncești dupa program->primești bani dupa program. Dacă vei deschide ochii să vezi locul de muncă pregătit de Dumnezeu poți descoperi că programul de muncă poate varia de la o zi la alta, iar rasplata muncii variază și ca program de primire și ca tip:bani, produse, servicii, etc.

Cum te descurci cu căutarea locului tău de muncă?

2. Orice loc de muncă din lume necesită efort

Orice om în orice context ar munci este nevoie să depună un efort considerabil pentru a obține rezultate bune. Când spun ”rezultate bune” mă gândesc că trebuie respectate standardele de corectitudine și eficiență ale lui Dumnezeu.

Orice loc de muncă are momentele lui când testează caracterul omului: atunci omul trebuie să se ”încăpățâneze” să rămână un muncitor statornic și să-și facă meseria cât de bine poate.

Exemple: Măturătorul stradal trebuie să rămână calm când vântul îi deranjează grămada ce tocmai a adunat-o. Funcționarul de la ghișeu e provocat să explice a doua(a 5-a) oară un procedeu unei persoane. Învățătoarea are zile când un copil(sau zece) e ca ardelul iute și calmă trebuie să-i învețe: ”Ana are mere”…

Tu cum ai fost provocat la locul tău de muncă?

3. Propuneri de locuri de muncă

Vă recomand să vizitați site-ul http://www.targuldecariere.info/ și dacă sunteți din Suceava să vizitați standurile angajatorilor în perioada 31 Martie – 1 Aprilie la Casa de Cultura.

Alte site-uri cu propuneri de locuri munca:

http://www.bestjobs.ro/

http://www.ejobs.ro/

http://www.myjob.ro/

http://www.locuridemunca.ro/

http://www.locuri-de-munca.net/

http://jobs.bizoo.ro/

http://www.joburi-online.ro/

2 responses to this post.

  1. Posted by ionut andrisan on 29/03/2011 at 8:00 AM

    http://balaur.ro – e ca un google al locurilor de munca

    Răspunde

  2. http://www.alertjob.ro – Locuri de munca si angajari la cele mai importante companii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: