Împărăția lui Dumnezeu(1): O vezi?

Drept răspuns, Isus i-a zis:

„Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou,

nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.”

Dumnezeu este cel care naște din nou o persoană(dorind și ea aceasta) iar cel care este născut astfel poate să vadă Împărăția lui Dumnezeu. La această naștere din nou ființa umană este transformată și devine capabilă să vadă Împărăția.

Tu vezi Împărăția lui Dumnezeu?

Dacă ești născut din nou, adică ai avut un moment în viața când Isus ți-a devenit Domn și Salvator, aceasta nu înseamnă că ai primit o pereche de ochelari sau lentile speciale și gata: vezi tot timpul o altă dimensiune a realității. Domnul Isus zice :”poate să vadă”, dar nu zice: ”va vedea” obligatoriu, neîncetat, orice ar face, oriunde ar fi, orice ar alege.

Acest ”poate să vadă” înseamnă că cel născut din nou are posibilitatea, permisiunea, dreptul de a vedea Împărăția.

Acum… depinde de tine (cel născut din nou) dacă alegi să privești spre Împărăție, dacă îți concentrezi privirea spre lucrurile de acolo.

Evangheliile relatează cum Isus zicea la începutul multor pilde ”Împărăția se aseamănă cu…”, astfel Domnul nostru căută să ne îndrepte privirile spre Împărăție. Tot Salvatorul nostru ne-a zis „Împărăţia lui Dumnezeu nu vine în aşa fel ca să izbească privirile.”, astfel înțelegem că Împărăția trebuie privită atent și nu doar cu puterea ochilor fizici. Doar cei născuți din nou au capacitatea spirituală de a vedea Împărăția.

A vedea împărăția lui Dumnezeu înseamnă a recunoaște pe Impăratul, adică Dumnezeu, în lucrările Sale, planurile Sale, resursele Sale, metodele, principiile și poruncile Sale, slujitorii și autoritatea Sa. Împărăția lui Dumnezeu este deasupra tuturor împărățiilor existente în Univers.

Cel născut din nou poate vedea Împărăția pentru că el a devenit parte din ea, este un slujitor al Împăratului.

Anunțuri

4 responses to this post.

 1. […] articole Fără Facebook exist mai bineÎmpărăția lui Dumnezeu(1): O vezi?Specialist ITHai lupta,frate,lupta!Trezire&Transformare 3 – StrăjeriiDespre mineŞtiai că […]

  Răspunde

 2. Posted by Alin Duciuc on 24/03/2011 at 11:51 PM

  Scuze, frate Petrica, dar nu cred ca Nicodim intelegea prin „nastere din nou” acelasi lucru cu care suntem noi familiarizati in Biserica.
  „Vantul sufla incotro vrea si-i auzi vuietul, dar nu stii de unde vine, nici incotro merge. Tot asa este cu oricine este nascut din Duhul”.
  Eu cred ca un om „nascut din nou” nu poate sa nu vada Imparatia pentru ca el merge spre ea.
  Domnul sa fie cu tine

  Răspunde

  • Un om nascut din nou nu e un tren pus pe calea ferata spre cer.
   E un om pornit pe o cale noua dar mai are de luptat cu influentele firii pamantesti si mai ales cu influentele duhurilor rele.

   ”Vantul sufla incotro vrea si-i auzi vuietul, dar nu stii de unde vine, nici incotro merge. Tot asa este cu oricine este nascut din Duhul.”
   Aceasta sigur ne zice: auzi vuiet=vezi efect, nu verzi sursa sau locul ei, nu vezi exact directia. Cel care este nascut din Duhul este transformat(efect) de Duhul, dar e o taina sa vezi de unde vine puterea si in ce directie va fi calauzirea imediata.

   Apropo de ce intelegea Nicodim: Nu cred ca intelegea mai nimic, mai ales la inceput…:)

   Răspunde

   • Posted by Alin Duciuc on 26/03/2011 at 8:20 PM

    As vrea sa te provoc putin:) Intreaba o persoana nefamiliarizata cu programele noastre bine structurate, bineintelese de noi si nefamiliarizata cu limbajul cornilescian ce intelege ea cand aude nasterea din nou sau ca ”Vantul sufla incotro vrea si-i auzi vuietul, dar nu stii de unde vine, nici incotro merge. Tot asa este cu oricine este nascut din Duhul.” Nu zic ca n-ai dreptate, dar eu nu am ocazia sa intreb (mai ales ca nu mai calatoresc asa ca intainte). Domnul sa fie cu tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: