Înfățișare sau dreptate? (2)

Omul duhovnicesc, dimpotrivă, poate să judece totul, şi el însuşi nu poate fi judecat de nimeni.

1 Corinteni 2:15

Intră un bețiv în adunare la noi(adunare evanghelică). Miroase a băutură și a ”neîngrijire” de la el de zici că-ți pică nasul. Te gândești că mai bine nu mâncai pentru că-ți vine să vomiți. Singurul gând ce-ți vine: Ori pleacă el, ori plec eu. Să facă cineva ceva, să ne salveze de această povară.

Isus intră în oraș. Se anunță o masă festivă unde e invitat. Masa e acasă la șeful vameșilor. Vila e împodobită, parcarea e plină de mercedes-uri și bmw-uri și printre acestea vin șuvoi curvele, cerșetorii și toți păcătoșii orașului. Numai vreo 12 oameni arată puțin mai ”serioși”…ucenici… cam stingheri (”Doamne, în ce ne-ai băgat azi???”). Mesele sunt pline de mâncare, muzica sună tare și veselă, vinul curge pentru toți care cer. Isus le zice că Dumnezeu îi iubește și Împărăția Lui este aproape de ei. Când totul era un freamăt și veselie vameșul șef se ridică în picioare, oprește muzica și vorbește: Dacă este cineva aici nedreptățit de mine îi dau de 4 ori înapoi și jumătate din avere dau săracilor. Cei prezenți nu mai pot să înghită: Dumnezeu e prea mare!

Isus avea obiceiul să meargă și la sinagogă, dar acolo nu era veselie și puțini erau vindecați.

Iubești bețivul și murdarul de lângă tine? Sau ai uitat că ești tot din carne și ieri Isus te-a curățit pe tine de murdăria ta?

Crezi că dacă au trecut 20 de ani de la curățirea ta te face mai special? Tot carne ești.

Și murdarul are suflet!

PS: Dacă nu te pocăiești de mândria ta, dacă nu-ți suflici mâinicile de la costumul tău prețios și nu speli pe murdar atunci VAI ce întuneric este în tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: