Dumnezeu te iubeste (2)

În primul articol din această serie am descris 3 aspecte despre Dumnezeu pentru a avea o imagine mai clară despre cine este Cel care te iubește. Astăzi doresc să descriu 3 aspecte asemănătoare despre om, adică despre tine.

Omul.

Cine este el? (Cine ești tu?)

Cum este omul? (Cum ești tu?)

Unde este omul? (Unde ești tu?)

1. Omul este cea mai deosebită ființă creată de Dumnezeu. Tu, omule, ai fost creat pentru a stăpâni planeta Terra cu tot ce este pe ea: în subteran, pe uscat, pe ape sau în aer. Ai fost proiectat să ai o relație cu Dumnezeu în fiecare zi și de asemenea o relație de armonie cu ceilalți oameni.

„Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.” Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut. Dumnezeu i-a binecuvântat, şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul, şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.” ” Gen 1:26-28

2. Omul este infectat și afectat de păcat. Din momentul creației omul, prin acțiunea de neascultare a lui Eva și Adam, a căzut în păcat. De atunci fiecare om s-a născut cu o dorință să păcătuiască: să mintă, să fure, să ucidă, să ascundă adevărul, să aibă mai mult pentru sine, etc… Efectele păcatului sunt multiple și se manifestă în toată constituția unei ființe umane. Trupul uman slăbește cu fiecare generație, sufletul se luptă să aibă o conștiintă curată și relația cu Dumnezeu este întreruptă în din cauza păcatului. Acestea sunt valabile și la tine.

Căci toţi au păcătuit, şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.Romani 3:23

3. Omul se află pe pământ, limitat în spațiu și timp. Fiecare persoană experimentează efectele despărțirii de Dumnezeu. Dacă în prima zi de existență omul putea vorbi zilnic cu Dumnezeu, astăzi oamenii se nasc fără această posibilitate. Omul este legat în materie pe durata vieții sale și se va întâlni iarăși cu Dumnezeu când trupul fizic moare. Și toți oamenii mor, chiar și tu.

În sudoarea feţei tale să-ţi mănânci pâinea, până te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat; căci ţărână eşti, şi în ţărână te vei întoarce.Gen 3:19

 

Va urma ultimul articol unde voi descrie ce a făcut Dumnezeu în dragostea Sa pentru tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: