De ce să pleci din România.

Pe langă articolul De ce să trăieşti în România?, în care am insistat pentru vieţuirea în ţara natală, cred totuşi că există şi câteva motive întemeiate pentru a pleca din România.

Unele valabile pentru toţi:

– Poţi alege să te muţi în altă ţară dacă acolo este contextul potrivit pentru aţi folosi la maxim potenţialul tău. Un om de ştiinţă se poate muta într-o ţară unde este un construit un laborator cu uneltele necesare pentru aria lui de cercetare. Un medic specialist se poate muta într-o ţară unde o clinică se specializează şi investeşte in dezvoltarea medicinei pentru domeniul lui specific. Ca idee: un om este benefic să se mute în altă ţară dacă acolo poate să-şi folosească întreg potenţialul său. Rezultatul unei astfel de mutări este adesea un progres de care beneficiaza oamenii din mai multe ţări, chiar din toată lumea.

– Poţi alege să te muţi în altă ţară dacă munca, potenţialul şi persoana ta nu sunt dorite în România: adică eşti persecutat. Cel mai înţelept este să investeşti acolo unde munca este primită. Aici trebuie să fim atenţi pentru a face distincţia dintre a fi într-adevăr persecutat şi simţământul nostru personal că nu suntem apreciaţi îndeajuns.

– Poţi alege să te muţi în altă ţară dacă aceasta este pentru beneficiul familiei tale. Aceasta înseamnă să te muţi împreună cu toată familia. Beneficiul familiei este un aspect mai complex şi o decizie care se ia de către familie.

Valabil pentru creştini:

– Poţi alege să te muţi în altă ţară când înţelegi că Dumnezeu te cheamă să-L slujeşti acolo fie pentru o perioadă fie pentru toată viaţa.

Mai ştii vreun motiv obiectiv pentru care ar fi corect să pleci din România?

2 responses to this post.

 1. Bani, bani, bani, bani, bani. Ahh …. bani, bani, bani, bani, you catch my drift !

  Răspunde

  • Sa ai motivatia simpla de a merge in strainatate doar pentru bani e nerealista. In alta tara banii nu se culeg ca si corcodusele din copacii de pe strada. Banii se muncesc si se castiga in functie de cat de bine esti pregatit si cat esti de harnic.

   A te muta intr-o alta tara nu e asa de simplu si sunt multe lucruri care te afecteaza: cultura, clima, numarul de prieteni, etc…

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: