De ce să trăieşti în România?

Pentru că se poate!

” Dintr-un singur om, El a făcut fiecare neam de oameni, ca ei să locuiască pe toată suprafaţa pământului, le-a desemnat mai dinainte vremurile şi a stabilit hotare locuinţei lor,pentru ca ei să-L caute pe Dumnezeu şi, poate, să-L şi găsească, în timp ce bâjbâie după El, măcar că nu este departe de nici unul dintre noi.”

Faptele Apostolilor 17:26-27 (NTR)

Notă: Aceste mesaj se adresează în special celor care s-au născut în România.

M-a uimit, încă o dată, să aud cum tot mai mulţi români fac eforturi să se mute cu serviciul lor în altă ţară din Europa. Deja eram întristat de mulţimea de români care muncesc în străinătate pentru „aşi întreţine familiile”…aaa, defapt pentru a se întoarce acasă cu maşină şi cu bani de vilă. Un val mare de emigrare care dovedeşte nu înţelepciune, nu adaptare, ci lăcomie şi lipsă de credinţă în Dumnezeu.

Din cele ce spunea Pavel atenienilor înţeleg următoarele: Dumnezeu are hotărât un spaţiu geografic pentru fiecare neam, spaţiu în care acel neam să trăiască. După cum Dumnezeu face ca o floare să aibă un loc al ei sau o vrabie să aibă un cuib al ei, împreună cu resursele necesare pentru a creşte, tot aşa Dumnezeu a făcut să se nască oameni în România. Majoritatea oamenilor care s-au născut în România sunt proiectaţi să trăiască aici, au chiar lângă ei resursele necesare pentru a trăi. Exemplu: mii de parcele agricole nelucrate.

Problema nu este că nu ai loc de muncă în România ci : prea mulţi pleacă pentru că vor mai mult mai repede, prea mulţi care stau nu cred că şi în România poate exista progres SI trebuie să contribuie la el prin efort, prea puţini îl implică pe Dumnezeu în viaţa lor.

” Încrede-te în Domnul şi fă binele!
Locuieşte în ţară şi veghează să umbli în credincioşie!
Desfătarea ta să fie Domnul
şi El va împlini cererile inimii tale!
Încredinţează-ţi calea în mâna Domnului,
încrede-te în El, şi El va lucra.
El va face ca dreptatea ta să răsară ca zorii
şi adevărul tău – ca miezul zilei. „
Psalmul 37:3-6(NTR)
Reclame

7 responses to this post.

 1. Posted by un roman on 20/09/2010 at 6:39 PM

  Ma mir cumde ai o viziune asa de proasta despre Romania si despre Dumnezeu. Ma mir cumde in alte tari din lume salariile sunt de 5 ori mai mari si preturile de 2 ori mai mici. Credinta nu are nici o legatura cu proiectarea oameniilor sa traiasca in tara asta de rahat. Credinta oamenilor se muta o data cu ei, si cei care „se întoarc acasă cu maşină şi cu bani de vilă. ” au 2 lucruri in plus fata de ceilalti muritori de rand care isi duc veacul in tara minunata creata de Domnul tau : masina si casa. Asa ceva nu se intampla in viata de zi cu zi : „El va face ca dreptatea ta să răsară ca zorii şi adevărul tău – ca miezul zilei. ” , a cui dreptate ? Oamenii care fura si care nu cred in Dumnezeu au bani si isi fac legea dupa bunul plac.
  Continua sa traiesti in tara minunata si „Dute cu domnul” ca nu o sa ai casa si masina daca o sa stai in romania si o sa ceri la Domn sa iti implineasca cererile inimii tale !!!

  Răspunde

  • Sunt curios sa-mi descrieti viziunea dumneavoastra despre Romania si despre Dumnezeu.

   In acele tari unde salariile sunt de 5 ori mai mari si preturile de 2 ori mai mici se munceste mult mai mult si mai intelept.

   Romania nu este o tara de rahat, aceasta probabil este viziunea dumneavoastra despre ea. Romania a fost granarul Europei, un pioner mondial in industria petrolului, este o tara cu oameni inteligenti si starea ei actuala poate fi schimbata mult in bine.

   Nu sunt deloc invidios pe cei care au casa si masina, sunt intristat de cei care au facut din acestea o prioritate fata de familie si fata de Dumnezeu.

   Oameni care prospera prin furt si minciuna se gasesc in orice tara, dar viata lor nu are un sfarsit bun si nici frumos.

   Voi continua sa traiesc in Romania, nu conteaza daca o sa am casa si masina, si voi lucra cu tot ce pot pentru o schimbare in bine. Deja am lucrat pentru dumneavoastra prin acest raspuns.

   Dumnezeu sa va dea sanatate, o familie frumoasa si zile multe sa va bucurati impreuna cu Dumnezeu.

   Răspunde

   • Posted by un roman on 21/09/2010 at 6:11 PM

    Vad ca tot traiesti intro lume ideala….in proportie de 100% cei care pleaca inafara o fac cu gandul la familia care vor sa o construiasca sau la familia care o lasa in urma a aiba o soarta mai buna decat au avut ei. Pentru mine nu ai lucrat cu nimic, sunt constient de tare in care traim, si vad ca tu NU esti. Romania A FOST acu 20 de ani granarul europei acu e tara care da tigani,cersetori si prostituate europei, oamenii inteligenti sunt plecat in strainatate sau stau prin baruri si isi ineaca amarul.
    Starea tarii este iremediabil stricata si nu se mai poate face nimic, oricum sunt altii care iti garanteaza un viitor in care si copii copiilor tai o sa plateasca pentru cat fura ei si cate imprumuturi fac ca „sa scoata tara din criza”.
    Mult spor , o familie frumoasa si tie, multe zile in care sa te bucuri de viata si nici o zi in care copii sa iti reproseze ca nu au de mancare si ca nu au haine scumpe cum au ceilalti copii.

 2. Posted by Liviu Matei on 21/09/2010 at 12:39 AM

  Petrica,

  Sa inteleg ca eu daca am plecat din RO sunt un pacatos, lacom si fara credinta in Dumnezeu.
  Mi se pare ca ideea este trasa de par cam tare. Mi se pare o generalizare ne-la-loc „lacomia si lipsa credintei”.
  Inca mai cred ca exista oameni credinciosi si intre cei care au ales sa plece in alte tari. Si „pocaiti” care traiesc in RO si sunt mai lacomi si necredinciosi decat majoritatea celor plecati.
  Domnul sa ne fereasca de catalogari neinspirate.
  Ideea ta am mai citit-o pe cand eram in RO intr-un numar al Cuvantului Adevarului. Acolo vorbeau despre simplitate, sugerand ca tocmai cei care pleaca nu doresc sa traiasca in simplitate. Si articolul era semnat de conducerea cultului. (Si unii dintre semnatari umbla in RO in masini de zeci de mii de euro si au case care depasesc usor jumate de milion. Asa da simplitate) Nu te acuz pe tine ca esti in aceeasi oala cu ei, dar generalizarea ta seamana tare bine cu a lor.

  Răspunde

 3. Liviu, nu asa trebuie sa intelegi. Ceea ce am vrut sa zic, si probabil am sa clarific intr-un articol adiacent, este ca majoritatea care pleaca in strainatate pleaca cu motiv nepotrivit. Eu cred ca tu (poti sa) nu faci parte din aceasta majoritate, mai ales ca ai plecat cu toata familia (din cate stiu).

  Si m-am referit in special la cei care pleaca ca sa se intoarca mai „instariti”.

  Răspunde

 4. […] Despre mine « De ce să trăieşti în România? […]

  Răspunde

 5. Tot catre tine „un roman”…

  M-am referit ca Romania a fost granarul Europei in perioada interbelica,adica intre cele doua razboaie mondiale. Apoi dupa al doilea razboi mondial am fost blestemati prin comunism.

  „oamenii inteligenti sunt plecat in strainatate sau stau prin baruri si isi ineaca amarul.”

  Oameni inteligenti sunt si in Romania destui. Da, unii au plecat in strainatate, si de obicei nu vorbesc ca dumneata: fara sa te prezinti cu nume adevarat si cu o masura mare de dispret. Omul inteligent este politicos si are rabdare (cel putin o data) sa explice ce vrea sa zica.
  Cat despre cei „care-si ineaca amarul” momentan au renuntat la inteligenta si au ales nebunia. Si Solomon a incercat, deci nu-i ceva nou.

  Starea tarii nu este iremediabil stricata. Ar fi bine sa mai citesti ziarele si sa vezi ca in Romania se construiesc destule lucruri noi. Situatia se imbunatateste, chiar daca nu la viteza care am dori si la care s-ar putea. Problema inca este cum sa fim mai uniti si mai harnici pentru dezvoltare.

  Daca voi continua sa ma incred in Dumnezeu familia pe care o voi avea va fi una binecuvantata 100% si nu voi duce lipsa de NIMIC din lucrurile de care am nevoie atat eu cat si copiii mei.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: