Prin credinta(2): Primim VIATA

Ce zice ea deci? „Cuvântul este aproape de tine: în gura ta şi în inima ta.”

Şi cuvântul acesta este cuvântul credinţei, pe care-l propovăduim noi.

(Romani 10:8 )

Ce viață este aceea fără scop, fără țintă, fără semnificație, fără speranța? Este așteptarea îngrozitoare, obositoare, chinuitoare a actului final: Moartea. Despărțirea de toți și de toate, căderea în abis, ștergerea din istorie, rătăcirea în întuneric. Ce viață este aceea care se încheie la mormânt?

Viața biologică o primim fără să contribuim la ea. Dumnezeu face ca să ne naștem dintr-un bărbat și o femeie. Apoi, de la primul nostru scâncet, începe lupta noastră de a crește, de a ne dezvolta. Noi suntem proiectați să creștem, să ne dezvoltăm în toate caracteristicile noastre umane: fizice, morale, spirituale, sociale. Totuși începând cu primele noastre clipe experimentăm în calea acestei dezvoltări o puternică frânare : puterea păcatului asupra noastră.

Iată că sunt născut în nelegiuire, şi în păcat m-a zămislit mama mea. (Psalmii 51:5)

Dumnezeu care ne-a creat pentru a trăi viața din belșug cunoaște bine această problemă a noastră și ,pentru că nu și-a abandonat planul Său cu noi, are o soluție: să ne redea libertatea. Păcatul, adică neascultarea de Dumnezeu, odată înfăptuit aduce moartea, oprește înaintarea noastră în planul lui Dumnezeu și dacă rămâne nerezolvat ne desparte de El pentru totdeauna. Starea noastră pe de o parte și dorința lui Dumnezeu pe de alta constituie motivul crucificării lui Isus Hristos. El a venit, a trăit și a murit să plătească și să șteargă păcatul nostru. Și puterea păcatului a fost eliminată! Prețul îndreptățirii a fost plătit!

De ce mai sunt oameni care păcătuiesc? De ce mai sunt persoane robite de păcat?

Pentru că eliberarea se dă individual și la cerere.

Noi suntem proiectul special al lui Dumnezeu: ființe create cu capacitatea, responsabilitatea și libertatea de a alege.

Dacă deci Îl mărturiseşti cu gura ta pe Isus ca Domn şi crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit. Căci prin credinţa din inimă se primeşte dreptatea şi prin mărturisirea cu gura se primeşte mântuirea; întrucât Scriptura spune: „Oricine crede în El nu va fi făcut de ruşine.“ Nu este nici o deosebire între iudeu şi grec, deoarece Acelaşi Domn este Domnul tuturor şi dă cu generozitate tuturor celor ce-L cheamă,  fiindcă „oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit!“

(Romani 10:9-13 – NTR)

Sursa imagine: http://www.webmastergrade.com/wp-content/uploads/2009/08/Blooming-Flower1.jpg

Reclame

One response to this post.

  1. „de ce mai sunt oameni care pacatuiesc?” – Grea intrebare, fratioare, grea intrebare. Si spun asta uitandu-ma la mine… Fii binecuvantat pentru ceea ce faci!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: