Actiunea necesara: Rascumpararea memoriei

Citeam astazi Psalmul 106 si am constatat ca mare parte din acesta descrie pacatele poporului Israel de la eliberarea lor din Egipt pana ce au fost dusi iarasi in robie in Asiria si Babilon-Persia. Cei care citesc Biblia constata ca Dumnezeu nu ascunde toate pacatele si deseori chiar unele pe care le iarta ni le descopera ca exemplu. Toata aceasta parte sumbra a istoriei are rolul de a ne face mai intelepti, mai precauti, mai constienti de dependenta noastra de Dumnezeu.

In acesta categorie de istorie intra si trecutul nostru cuprins intre al doilea razboi mondial si revolutia din 1989: perioada comunista. In acest interval intunecat al trecerii timpului multi au plecat capul si au inchis gura, iar altii, mai putini, au fost eroi prin faptul ca au stat drepti si au vorbit adevarul.

Blogul Rascumpararea memoriei , activ de pe 24 iunie 2010, a reusit deja sa atraga peste 32.000 de vizite pana in acest moment. In cadrul acestui blog, pastorul Vasilica Croitor, se ocupa cu publicarea de documente  din Arhivele Nationale ce fac referire la actiuni contra, pentru sau din cadrul Cultului Penticostal din Romania in timpul comunismului.

Personal sunt multumitor pentru aceasta munca realizata de Vasilica Croitor prin care imaginea mea despre perioada comunismului se clarifica considerabil. Deja am avut ocazia sa descopar si sa admir unii eroi ai credintei crestine, care inainte imi erau necunoscuti, si pe de alta parte am realizat ca asa zisii „pioneri ai credintei” au fost adeseori exagerat de laudati sau chiar pe nedrept pusi pe un soclu de mega-sfinti.

Va invit pe toti sa cititi acest blog, dar mai ales pe crestinii penticostali, si apoi sa achizitionati cartea „Rascumpararea memoriei” la aparitia ei.

Reclame

4 responses to this post.

 1. Posted by Din U.S. on 16/09/2010 at 5:17 AM

  Mai copile nu mai da apa la moara cu cartea asta murdara. Croitor a facut cea mai murdara treaba nimeni din lumea asta nu s-a mai ridicat impotriva propriei Biserici. Sa lupte cu metode securiste si sa acuze direct o singura persoana . Din toata cartea asta nu se desprinde decit ura.
  Sper din inima ca cei din Cult il vor sanctiona cum se cuvine pentru tot raul care l-a stirnit.
  Iar voi astia care tot mereu comentati pro si lingeti ragaiturile unor descreierati ca el va puneti pe aceeasi treapta cu el. Dar ce imi racesc eu cu tine gura ca tu nici nu ai fost pe lume pe vremea comunistilor si daca stau bine si ma gindesc nici la decembrie 1989.

  Răspunde

 2. Domnule „Din U.S.”, mult mai murdar este aspectul comentariului dumneavoastra comparativ cu cartea lui Vasilica Croitor.

  Cartea „Rascumpararea memoriei” a fost scrisa cu scopul de a zidi Biserica si daca ati citi-o si daca sunteti din Biserica veti fi zidit.

  Eu sper ca cei din Cult sa-si recunoasca greselile si initiativa RM sa fie preluata cum se cuvine: cu pocainta si credinta.

  Iar pentru dumneavoastra, domnule „Din U.S.”, care v-ati intepenit gatul si mintea impotriva lui Dumnezeu va doresc cele mai bune momente de pocainta in fata dragostei lui Dumnezeu.

  M-am nascut in 1984, la Revolutie aveam 5 ani. Suntem in anul 2010, traiesc in Romania si Dumnezeu mi-a dat intelepciune si ochi sa vad ce au facut comunistii. Si dumneavoastra puteti primii harul sa aveti ochii curatati.

  Răspunde

 3. Posted by Alin on 16/12/2010 at 4:50 AM

  Zidi?

  Răspunde

  • Da, a zidi este forma corecta la infinitiv. Da, pentru a zidi a fost scrisa cartea Rascumpararea memoriei.

   Sau poate ati vrut sa spuneti altceva prin intrebarea dumneavoastra???

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: