Incurajeaza. Indruma. Indreapta – partea 1

Astazi ma gandesc sa va vorbesc despre niste persoane speciale din viata mea, niste persoane care m-au incurajat pe parcurs sa ma dezvolt.

In primul rand mi-aduc aminte de d-na Sericiuc, cea care mi-a fost mie invatatoare. Privirea senina. Aceasta m-a incurajat de fiecare data cand o vedeam si ma vedea. Cand ma privea stiam ca are incredere in potentialul meu, vedeam ca ma considera un copil ce poate creste, ce poate reusi. Un alt element ce-mi aduc aminte este seriozitatea ei. De exemplu la un test eu mi-am uitat cartea deschisa pe banca. Prima ei reactia a fost sa-mi puna nota 1 pentru copiat. Nu am primit nota 1, dar atunci am invatat bine ca unele lucruri sunt serioase.

A doua doamna ce m-a influentat a fost doamna Saghin, profesoara mea de limba romana in clasele 5-8. Cu ea am invatat gramatica si atunci o stiam bine …intre timp… :). Cu ce m-a incurajat d-na Saghin? Pasiunea. Muncim si repetam pana intelegem. Avem capacitatea sa intelegem daca gandim. Chiar mi-a placut gramatica, atunci am descoperit frumusetea structurii limbii romane. O intamplare interesanta ce mi-a ramas in memorie: Era noiembrie. Dupa ce ninsese timp de cateva zile, si deja eram obisnuiti cu frigul, a venit o zi calduroasa si s-a topit toata zapada in acea zi si era totul uscat. In acea zi d-na Saghin ne-a dat tema in clasa sa facem o compunere cu tema: O zi insorita de noiembrie. Atunci am primit o lectie sa fim sensibili la ce se intampla in jurul nostru.

O alta doamna speciala pentru formarea mea a fost doamna Artimon, profesoara de limba romana de la liceu. O persoana de un calm si o blandete iesite din comun. Era destul de dispretuita de multi elevi din liceu dar pentru mine a fost o persoana care m-a incurajat foarte mult si aceasta a facut-o doar printr-o apreciere la momentul potrivit. Intr-o zi ne-a dat un test in care trebuia sa comentam o poezie de Eminescu. Poezia nu mai stiu cum se cheama dar era la prima vedere, o poezie nu prea cunoscuta. In cadrul poeziei era vorba despre un cuplu de indragostiti ce stateau sub un salcam, etc… Desi am primit nota 7 pe lucrarea mea, profesoara a remarcat ca eu am spus despre relatia dintre dulceata florilor de salcam si dulceata dragostei si despre puterea de regenerare a salcamului si cea a dragostei. Faptul ca doamna Artimon a remarcat acestea in fata clasei mi-a starnit in mine un curaj enorm de a scrie. Chiar acest blog pot zice ca se datoreaza in buna parte acelei incurajari.

Ultima persoana care vreau sa v-o prezint este cea mea speciala doamna din viata mea. Pot zice ca e mai mult decat o simpla doamna: pentru mine este o Regina. Mama mea. Cu toate ca am crescut intr-o familie cu 7 copii, din care 6 baieti, am primit din partea ei tot ce aveam nevoie: Cuvinte potrivite la momentul potrivit. Cand i-am zis prima nota mica ce o luasem la scoala am primit cea mai puternica mustrare din cate mi-aduc aminte. Cu un glas bland si sincer cuvintele ei au strapuns inima mea mai ceva ca fierul inrosit: am simtit intr-adevar ca am intristat-o. Asemanator cu doamna invatatoare, doar ca in fiecare zi pana in aceste clipe, mama mea m-a tratat cu incredere si cu asteptare de a vedea potentialul meu folosit frumos. Pe deasupra tuturor incurajarilor, cea mai frumoasa este aceea ca m-a incurajat sa am o relatie cu Dumnezeu. Cu putine cunostinte, dar multa credinta si rugaciune, mama mea a contribuit enorm ca eu sa ma intalnesc cu Dumnezeu. Nu m-a fortat, dar a facut tot ce a putut ca nimic sa nu ma impiedice sa-L vad pe Dumnezeu cum este El.

Astazi sunt bucuros si recunoscator lui Dumnezeu pentru aceste femei speciale care Dumnezeu le-a folosit sa ma indrume spre o viata frumoasa si buna. Desigur ca sunt si alte doamne care au contribuit, nu doar cele mentionate mai sus.

In articolul urmator va voi prezenta barbatii adevarati ce au marcat viata mea.

Reclame

One response to this post.

  1. […] Despre mine « Incurajeaza. Indruma. Indreapta – partea 1 […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: