„Scuze de mass”

In acest articol nu-mi voi cere scuze deloc, ba din contra voi face „ceea ce-mi place sa mi se faca.” Acest articol se adreseaza tuturor care folosesc Yahoo Messenger, care dau mass-uri(mesaje in grup) si in primul rand celor care-si cer scuze in cadrul mass-ului.

Voi incepe cu concluziile si apoi voi da si explicatiile.

1. Nu exista nici un motiv, absolut nici unul, pentru care sa-ti ceri iertare in cadrul mesajului mass… gen „scuze de mass”(nu pot sa stalcesc cuvantul ‘scuze‘. Nu pot!)

Iti ceri scuze pentru cei cu DND? De ce nu faci absolutul cerandu-ti scuze si de la cei care-s invizibili?… Nu esti dator cu nimic nimanui. Cine intra pe messenger online sau invizible singur accepta posibilitatea de a primi mesaje si de vreme ce esti in lista lui e normal sa primeasca mesaje de la tine. Nu-ti cere scuze de la prietenul tau care s-a facut disponibil sa primeasca mesaje de la tine. Este ilogic si anormal. Fii om!

Cine e intr-adevar ocupat si nu vrea sa fie deranjat iese de pe messenger. Nu trebuie sa-ti ceri scuze de la oamenii neatenti, ei trebuie sa-si constate neatentia.

2. Te rog frumos, pentru binele tau si al prieteniilor tale, nu folosi „SCUZA”: „Scuze, dar l-am primit si eu.”

Ai incercat vreodata sa citesti aceasta „scuza”? Nu?!? Iti citesc eu asa ca sa intelegi:”Nu stiu ce porcarie, minciuna sau virus o mai fi si mass-ul asta dar ti-l dau si tie. L-am primit acu un minut, mi-e lene sa ma gandesc ce inseamna atatea cuvinte. Tu esti un prieten din lista mea asa ca ti-l dau: S-ar putea sa te oftice de numa-numa, s-ar putea sa te faca sa ignori toate mass-urile, adica si cele importante; s-ar putea sa-ti faca greata. In fine, nu conteaza, esti un prieten bun din lista mea, sic!”

3. Poti trimite mass-uri fosilizate de trecerea vremii. Te rog da dovada ca nu esti robot!

De exemplu apare in diferite forme „evoluate” anticul mass „X și Y au problema cutare. Daca dai mesajul acesta mai departe cei de la Yahoo si AOL le dau cate 0,0001 centi. Ajuta si tu! ”  Ca sa crezi un astfel de mesaj trebuie sa traiesti intr-un film SF. Yahoo si AOL nu urmaresc toata calculatoarele de pe pamant! Nici CIA sau NASA nu fac asa ceva.

In primul rand cand primesti un astfel de mesaj te documentezi si tu de pe Google. Daca Yahoo sau AOL ar face asa ceva ar fi undeva o stire oficiala.

In al doilea rand, nu exista nici un element standard exact in acest mesaj: un link, un cod, etc… pe care cineva sa-l urmareasca si sa-l contorizeze de cate ori este trimis.

FINAL: Incepeti sa ganditi, incepeti sa fiti oameni pe Yahoo Messenger!

sursa imagine: http://images.digitalmedianet.com/2009/Week_28/cq5z6kro/story/purple_swirl_02.jpg

3 responses to this post.

  1. Sau mai bine spus, nu da mass-urie.
    „Cine e intradevar ocupat si nu vrea sa fie deranjat iese de pe messenger”, de multe ori se intampla sa lucram la un proiect si sa facem conferinta, asta inseamna ca sunt destul de ocupat? Cel mai simplu mod de a anunta in masa este sa-ti pui la status, iar daca vrei sa-ti anunti prietenii creeaza un nou grup special pentru ei si gata.
    Numai bine…

    Răspunde

  2. […] (crestintotal.ro) 42. Detaliile conferintei cu Paul Washer de la Brasov (brasovulevanghelic.ro) 47. “Scuze de mass” (petruburac) 53. Cronica unei conferinţe încheiate – Ravi Zacharias, Sinaia, 2010. […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: