Ziua mondiala de rugaciune pentru Turcia

Pentru liderii bisericilor şi creştinii din întreaga lume,

Din partea Trupului lui Hristos din Turcia, către fraţii şi surorile noastre în Hristos din întreaga lume, har şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, şi de la Domnul Isus Hristos.

Salutări de la BISERICA DIN TURCIA – din ţara lui Noe, a lui Avraam, a lui Pavel, a Araratului şi Haranului, a Antiohiei, Efesului, Galatiei, Troa, Pergam, Tiatira, Smirna, Sardes, Filadelfia, Laodicea, Colose, Capadocia, Iconia, Tars. Cu durere vă informăm că astăzi creştinii din ţara noastră sunt mai puțini de 0,1% din populaţia de 72 de milioane de locuitori a țării. Vă scriem în numele liderilor bisericii din Turcia pentru a cere rugăciunile voastre. Aici terenul este arid, lupta în locurile cereşti este una dură şi în ultimii ani, am simţit o urgenţă şi o povară imensă pentru naţiunea noastră şi bisericile ei. În 2009, am rugat lumea să ni se alăture în fiecare an pentru „Ziua Mondială de Rugăciune pentru Turcia” pe 18 aprilie, zi în care în 2007, trei dintre fraţii noştri au fost torturaţi şi ucişi cu brutalitate în oraşul Malatya. Avem dorinţa de a vă alătura adunărilor mici din Turcia, și împreună cu mai multe biserici din întreaga lume să aducem în această zi rugăciuni pentru Turcia în bisericile noastre în data de duminică 18 aprilie 2010.

Să ne rugăm ca biserica din Turcia să fie consolidată si să primească ungerea Duhului Sfânt pentru a trăi pentru slava lui Dumnezeu; să ne rugăm să fie adusă speranţă şi binecuvântare pentru ţara şi poporul Turciei, ca inimile şi ochii să fie deschiși pentru Isus Hristos şi Împărăţia lui Dumnezeu. În acest timp de rugăciune se vor uni milioane de oameni din întreaga lume. Am compus această scrisoare în trei părţi: (a) această introducere explicativă; (b) o scurtă scrisoare pe care dacă doriți ar putea fi citită în adunarea dumneavoastră Duminică, 18 Aprilie 2010; (c) o scurtă listă de subiecte de rugăciune

Puteţi găsi informaţii cu privire la biserica în Turcia, inclusiv subiectele de rugăciune împreună cu mai multe link-uri pentru informaţii suplimentare la www.apme.ro și www.prayforturkey.com.Veţi avea, de asemenea, un video de 3 minute disponibil pentru descărcare de pe acest site pentru a vă ajuta pe dumneavoastră şi congregaţia dumneavoastră. Dacă doriţi informaţii suplimentare vă rugăm să scrieţi la prayforturkey@gmail.com sau office@apme.ro Vă mulțumim foarte mult pentru rugăciunile voastre. Dumnezeul păcii să fie cu voi cu toţi.

Alianţa Bisericilor Evanghelice din Turcia

Acestea sunt câteva motive de rugăciune pentru Turcia. Vă rugăm să nu ezitaţi să vă rugați pentru orice alte subiecte vă veți simţi călăuziți de Domnul.

1. Vă rugăm să mijlociți pentru binecuvântarea şi pacea din Turcia, în general.

„Cetatea se înalţă prin binecuvântarea oamenilor fără prihană…” Proverbe 11:11

2. Rugați-vă Domnului ca El să-și arate dragostea si mila Sa oamenilor din Turcia prin revărsarea Duhului Său cel Sfânt asupra ţării noastre, dezvăluind slava Lui prin vindecări, semne şi minuni.

3. Rugați-vă Domnului să se pună capăt minciunii şi dezinformării despre Hristos, Biblie si creștini, pentru că aceste minciuni au orbit şi împietrit inimile în ţara noastră.

4. Rugaţi-vă ca Dumnezeu ne elibereze de asemenea de amintirile negative ale istoriei.

„Măcar că trăim în firea pământească, totuşi nu ne luptăm călăuziţi de firea pământească. Căci armele cu cari ne luptăm noi, nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile. Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime, cari se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu; şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos.” 2 Cor. 10:3-5

5. Rugaţi-vă ca inimile şi ochii oamenilor să le fie deschise pentru a vedea pe Isus ca fiind Calea, Adevărul şi Viaţa.

6. Rugaţi-vă pentru credincioşii turci care sunt mereu pe linia întâi a frontului să fie tot mai aproape de Domnul. Rugaţi-vă pentru împrospătarea, îndrăzneala, consolidarea, protecţia şi încurajarea lor.

7. Rugaţi-vă ca Domnul să ridice mai mulți lideri cu inimă de slujitor. Rugaţi-vă și pentru modele demne de urmat.

8. Rugaţi-vă pentru continuarea unității dintre biserici şi pentru creşterea şi aprofundarea relațiilor.

„Dumnezeul răbdării şi al mângâierii să vă facă să aveţi aceleaşi simţiminte, unii faţă de alţii, după pilda lui Hristos Isus pentru ca toţi împreună, cu o inimă şi cu o gură, să slăviţi pe Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos.” Romani 15:5, 6

În numele Trupului lui Hristos înTurcia,

Alianţa Bisericilor Evanghelice din Turcia

sursa imagine: http://cake-shop.com/wp-content/uploads/turkey.gif

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: