Impotriviti-va diavolului (1)

Va readuc in atentie cateva indemnuri date de Dumnezeu prin apostolul Petru:

  • „…tinerilor, fiţi supuşi celor bătrâni… să fiţi împodobiţi cu smerenie…”

Pana astazi ai auzit mereu: „Lupta-te pentru tine insuti! Cel mai tare castiga. Nu sta dupa cei slabi! Batranii sunt depasiti, ei nu inteleg vremurile de acum. ” Astazi iti aduc aminte: Dumnezeu iti cere sa te supui batranilor din comunitatea ta, din biserica ta. Desigur ca si tu ai idei bune, nu au batranii toata intelepciunea, dar Dumnezeu are o autoritate si aceasta este prin batrani. Daca iesi de sub aceasta atunci nu mai mergi cu Dumnezeu ci impotriva Lui.

Vei zice poate: „Batranii numai nu ma inteleg. Nu pot lucra cu ei.” Mai intai vreau sa te intreb: Nu poti lucra cu ei sau nu vrei sa accepti modul lor de a lucra? Nu poti face ce vor ei sau nu accepti ca cineva sa-ti schimbe ideea ta?

Voia lui Dumnezeu este sa-ti respecti batranii din biserica ta, dar aceasta nu se traduce simplu „asculta de persoanele mai in varsta”. Ca si apostolul Ioan, si Petru, ne indeamna sa ascultam si sa fim supusi celor maturi in credinta. De obicei maturitatea spirituale merge in paralel cu maturitatea naturala, dar exista destule cazuri de persoane in varsta care sunt copii in Hristos si de asemenea persoane tinere ce au ajuns parinti spirituali.

Ca si tanar, si tu si eu, suntem plini de energie, de idei inovatoare, imaginatie, creativitate, dinamism… dar peste acestea Dumnezeu ne cheama sa ne „impodobim cu smerenie”. Personalitatea noastra puternica are nevoie de o frana inteleapta si un control ferm: dorinta de a asculta si a invata.

Impotriviti-va diavolului, supuneti-va lui Dumnezeu fiind supusi celor batrani.

sursa imagine: http://sasthamcotta.files.wordpress.com/2009/08/young_man_and_old_man.jpg

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: