Copilul va trai

A fost o data un popor, un popor tare incapatanat, asa asemanator cu noi. Si incapatanarea acestui popor era sa zica mereu lui Dumnezeu: „Facem cum ne poruncesti.” si apoi cand dadeau de greu faceau ce vroiau ei, adica exact invers cum primisera porunca. Poate v-ati dat seama ca e vorba de poporul Israel scos din Egipt si condus de Moise cel bland… si poate v-ati mai dat seama ca m-am referit la asemanarea cu poporul roman.

Dupa ce au fost izbaviti din Egipt prin mari minuni: zece urgii ce au distrus aproape de tot pe tara egiptenilor plus inecarea intregii armate in Marea Rosie in frunte cu semetul Faraon, acesti oameni au inceput sa traverseze desertul ce-i despartea de tara Canaan – tara unde curgea lapte si miere. Avand aceeasi problema ca si noi, memorie scurta, ei au comentat impotriva lui Dumnezeu de fiecare data cand le lipsea ceva: ba apa, ba mancarea si Dumnezeu s-a suparat pe ei. Dumnezeu fiind stapan a decis  si le-a luat binecuvantarea promisa lor si a dat-o copiilor lor. Ia priviti cum:

Pe copilaşii voştri însă, despre care aţi spus că vor fi de jaf,

îi voi duce în ţară şi astfel ei vor cunoaşte ţara pe care voi aţi dispreţuit-o.

(Numeri 14:31)

Si in Romania am tot auzit: „Ce va fi cu copiii nostrii?” Dar nu din gura oamenilor muncitori, ci de la cei care au meseria de spectatori si critici profesionisti.

Esti si tu cumva printre cei care cred ca Romania se duce de rapa? Te ghidezi si tu dupa incapatanarea proprie de a lupta cu propriile puteri? Atunci ia seama la ce au patit o generatie de oameni. Ei au murit in pustie, si in tara unde curge lapte si miere au intrat copiii lor.

Daca alegi astazi sa te increzi in Dumnezeu si sa te bucuri de ceea ce ai, vei avea ocazia sa vezi cum in Romania lucrurile se vor indrepta si copiii tai vor trai in aceasta tara. Daca alegi incapatanarea, vei vedea totusi ca Dumnezeu e stapan si copilul va trai.

Reclame

One response to this post.

  1. […] săptămanii 01-07 martie 2010 (stiricrestine.ro) 94. 7 zile cu Dumnezeu (proiectultimotei) 99. Copilul va trai […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: