Prima data dimineata

Ce trebuie sa facem prima data dupa ce deschidem ochii si incepem sa fim constienti de ceea ce este in jurul nostru? Care este cel mai important lucru pe care nu trebuie sa-l omitem?

Sa fie oare exercitiile fizice sau spalatul pe fata, spalatul pe dinti sau aranjarea patului, pregatirea micului dejun sau a cafelei, scrierea planului zilnic sau deschiderea email-ului personal…?!?

Un om care a reusit sa infiinteze institutii publice, sa reformeze orase intregi si sa starneasca interes in tot imperiul roman, la dimensiunea lui din secolul intai, ne spune astfel:

Înainte de toate, te îndemn să faci cereri, rugăciuni, mijlociri şi mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt în poziţii înalte, ca să putem duce o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi demnitatea. Acest lucru este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, Care doreşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoaşterea adevărului. (1 Timotei 2:1-4)

Apostolul Pavel ne arata inca o data ca secretul succesului adevarat al unui om sta in dependeta sa fata de Dumnezeu, ne spune ca prima data, inainte de toate, primordial, trebuie sa stam de vorba cu Dumnezeu: despre noi insine, despre familia noastra, despre serviciul nostru(colegii si sefi), despre tara noastra(primari, consilieri, prefecti, senatori si deputati, ministrii, premier, presedinte), despre orasul nostru(vecini, prieteni, vanzatori, politisti), despre scolile noastre(profesori, elevi, directori), despre spitalele noastre(directori, doctori, infirmieri, asistenti)… despre oamenii din jurul nostru!

Astazi, si maine, si in fiecare zi, prima data dimineata este important, vital, sa intelegi si sa accepti: trebuie sa stai de vorba cu Dumnezeu despre viata ta si despre cei care sunt in ea. Prima data dimineata dupa ce deschizi ochii e important sa-ti deschizi gura si sa vorbesti cu cel care ti-a creat-o: Tatal tau!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: