Trezire&Transformare 3 – Străjerii

Ei sunt cei care ne păzesc!

Păzesc familiile noastre, casele noastre, serviciile noastre, oraşele noastre, ţara noastră şi fac acest lucru în fiecare zi, în fiecare oră, fiecare minut, fiecare secundă. Chiar acum este un străjer care te păzeşte!

În cea mai mare parte a timpului sunt nevăzuţi, aceasta deoarece lucrează în domeniul invizibil. Se luptă cu arme puternice şi folosesc o putere deosebită.

Străjerii sunt oamenii care se roagă pentru alţii oameni, pentru familii, pentru pământurile noastre, pentru apa care o bem, pentru mâncarea sănătoasă ce o primim, pentru ordinea şi siguranţa din oraşele noastre, pentru bunăstarea şi bunul mers al şcolilor, al muzeelor, al grădinii zoologice, al spitalelor, al judecătoriilor, al grădiniţelor şi al parcurilor de joacă, al autobuzelor şi tramvaielor, al bicicletelor, al avioanelor… al inimilor noastre.

Pe drept vorbind veţi întreba: cine sunt aceşti oameni?… mai ales că parcă mai mult le simţim lipsa decât prezenţa. Aceşti oameni suntem NOI. Fiecare dintre noi suntem străjeri, chemaţi şi proiectaţi de Dumnezeu să păzim în fiecare zi. Tot ce este în jurul nostru, chiar şi noi înşine, este sub vizorul unui duşman care vrea să distrugă. Duşmanul acesta este diavolul şi armata lui e formată din demoni – duhuri rele.

Dacă te uiţi astăzi şi vezi în România falimente, certuri, crime, lipsa de ruşine şi de politeţe, hoţie, corupţie, frică… asta înseamnă că vezi locuri unde încă nu sunt străjeri, pentru acele lucruri-locuri încă nu se roagă nimeni, acolo încă nu a fost chemată ocrotirea şi binecuvântarea lui Dumnezeu, acolo este nevoie de rugăciunea ta.

De astăzi poţi începe să fii un străjer, un luptător pentru victorie în locul în care eşti!

Mijlocul să vă fie încins, şi făcliile aprinse. (Luca 12:35)

Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă. (Matei 26:41)

Îmbrăcaţi toată armura pe care v-o dă Dumnezeu, ca să puteţi rezista uneltirilor diavolului. (Efeseni 6:11)

Îndemn de pe zid

4 responses to this post.

 1. Posted by Paul on 27/01/2010 at 2:47 PM

  Articolul este partial / incomplet si simplificator, pentru ca BIBLIA ne spune ca, in primul rind:
  1. Noi suntem paziti de Capetenia noastra, ISUS HRISTOS, si nimeni nu ne va smulge din mina Lui;
  2. Noi suntem paziti de Puterea (Duhul) lui Dumnezeu;
  3. Ingerii lui Dumnezeu tabaresc in jurul celor ce se tem si il iubesc pe Dumnezeu;
  4. Ingerii Bisericilor -profetii, prezbiterii, pastorii/episcopii au responsabilitati speciale in acest sens;
  5. Noi, toti, trebuie sa veghem unii asupra altora

  Răspunde

  • Articolul meu l-am scris cu specific direct nu pentru a cauta sa primim noi ocrotire ci a fi noi insine prin rugaciune ocrotire.

   In articolul meu am accentuat importanta celor care mijlocesc inaintea lui Dumnezeu pentru ca am vazut ca acest aspect este neglijat in Biserica din Romania.
   Aspectele mentionate de tine consider ca sunt destul de predicate in mediul crestin.

   Răspunde

 2. Există o legătură între Mişcarea Străjerilor (Oradea, Băile Felix) şi grupul de rugăciune din Sv?

  Răspunde

  • Singura legatura efectiva e ca grupul de rugaciune de la Suceava a fost initiat de predica lui Claudius Sămărtinean tinuta la o intalnire a strajerilor la Baile Felix. In urma acelei predici si chemari un grup de tineri ne-am decis sa incepem intalniri de rugaciune pentru: Bisericile noastre, Suceava, Romania, Biserica Persecutata si poporul Israel.

   In rest suntem un grup cu viziune specifica pentru Suceava: trezire spirituala in bisericile evanghelice in primul rand, apoi evanghelizarea si transformarea comunitatii locale si nationale. Pentru aceasta lucram cel mai mult cu metoda mijlocirii in rugaciune.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: