Program util – TeamViewer

Astăzi vreau să vă prezint un program util pentru calculatorul vostru. Se numeşte TeamViewer şi într-adevăr poţi face muncă de echipă cu el: te poţi conecta la un alt calculator conectat la Internet şi poţi vedea şi controla ce este pe monitorul acelui calculator(Remote Support) SAU te poţi conecta pentru a copia/transfera fişiere  pe/de pe acel calculator.

Programul este în două variante, ambele gratis de descarcat : Full Version sau QuickSupport(Customer Module).

Dacă vă instalaţi versiunea FullVersion puteţi să vă conectaţi la alt calculator şi invers: altcineva se poate conecta la calculatorul vostru.  Versiunea QuickSupport este o aplicaţie care nu necesita instalare şi o dată pornită asigură posibilitatea ca cineva să se conecteze.

Conectările cu TeamViewer sunt securizate si pe langă ID-ul unic pentru un calculator mai este şi parola care este diferită de fiecare dată când se porneşte programul. Astfel dacă partenerul nu vă zice parola nu aveţi access chiar dacă ştiţi ID-ul şi programul este pornit.

Exista mai multe scenarii în care puteţi utiliza TeamViewer.

1. Vorbeşti cu cineva pe messenger şi vrei să-i arăţi ceva pe monitorul tău. Porniţi amândoi TeamViewer, tu îi zici celeilalte persoane ID-ul şi parola ta şi ea se conecteaza cu Remote Support la tine. Ceea ce este pe monitor la tine acum se vede şi în partea cealaltă.

2. Vorbeşti cu cineva şi îţi spune că are o problema la calculator. Tu îţi dai seama că ştii cum se rezolvă, nu-i poţi explica sau nu te înţelege, deci cel mai uşor ar fi să controlezi tu direct calculatorul lui.

Dacă calculatorul nu este prea defect şi are conexiune la Internet activă tot ce ai de făcut este să-i trimiţi fisierul TeamViewerQS – versiunea QuickSupport, şi pentru ca este un fişier mic îl poţi trimite rapid fie prin Messenger fie prin email. Acesta trebuie salvat şi rulat, după care persoana asistată trebuie să vă transmită ID-ul şi parola. După care vă conectaţi şi rezolvaţi problema. Puteţi să vă aflaţi şi pe continente diferite.

3. Doreşti să transferi fişiere la cineva sau de la cineva dar vrei să fie o conexiune sigură,privată şi cu posibilitate de reluare în caz de deconectare. Atunci te conectezi la partenerul tău folosind file transfer de la TeamViewer.

Pentru utilizatorii puţin mai avansaţi există posibilitatea de a seta TeamViewer cu o parolă specifică permanentă. Astfel dacă aţi configurat TeamViewer va porni odată cu sistemul de operare (Windows sau Mac OS) şi persoana care vă ajută de la distanţă tot ce are de făcut este să pornească acel calculator. Puteţi să folosiţi această opţiune şi când lăsaţi calculatorul deschis şi doriţi să-l accesaţi de la distanţă pentru orice operaţiuni inclusiv restart.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: