Dezactivez supărarea

Program pocainta Suparare

fragment din programul: "Ma pocaiesc de suparare"

Astăzi Dumnezeu m-a convins: trebuie să-mi dezactivez proprietatea mea de a mă supăra!

De câteva zile citesc „Zoologia Împărăţiei”, de Joel A. Freeman, o carte care caută să ne înveţe „cum să te porţi cu lupii, şerpii şi porcii pe care îi întâlneşti în viaţă„. După ce am trecut prin capitole ca „Testul porcului”, „Ovine în Ţara Lupilor”, „Capătul de sud al unui catâr pornit spre nord”, „Hiena zâmbitoare” sau „Fugi ca un şobolan” astăzi am trecut şi prin capitolul „Harumpf” unde autorul prezintă principii clare şi simple care ne ajută să nu judecăm.

Am înţeles că nu am nici un drept să judec pe nimeni şi nici să mă supăr din cauza cuiva. Am învăţat că cel mai bun lucru pe care-l pot face pentru o persoană „supărătoare” este să mă rog pentru ea pentru că astfel Dumnezeu va pune dragoste în inima mea în loc de ranchiună.

Mi-am adus aminte de chemarea Domnului Isus ca în fiecare zi să ne luăm crucea şi mi-am imaginat aplicarea în felul următor: Dimineaţa îmi iau crucea cu mine. O duc cu mine în timpul zilei şi la un moment dat apare o persoană care atacă persoana mea. Ceea ce trebuie eu să fac este să folosesc crucea şi mă pun pe ea. Persoana mea este răstignită în acel moment. Singurul disponibil pentru a da un răspuns este Domnul Isus care este în mine.

Când primesc o laudă, o primeşte Domnul Isus. Când primesc o palmă o primeşte Domnul Isus. Când deschid gura are drept să vorbească doar Isus. Eu sunt acolo. Pe o cruce.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: