Adevarul

Care este adevărul? Ce este adevărul? Cine este adevărul?

Trăim pe pământ, şi România nu face excepţie, şi pe acest pământ trăieşte şi Tatăl minciunii: Diavolul, împreună cu copiii lui: oamenii care mint. Ne confruntăm adesea cu minciuna şi ne doare atunci când suntem înşelaţi. De exemplu majoritatea viruşilor actuali ce pătrund pe calculatoarele noastre reuşesc aceasta prin intermediul unei minciuni: „un nou antivirus”,”un codec ce ai nevoie pentru film”, „intra pe site-ul %%%% dacă vrei să vezi vedeta X”… etc… Minciunile folosesc adevarul şi printr-o deformare şmecheră ne fac să credem că este ceea ce avem nevoie. Cum afli care este adevărul? Cauţi confirmări şi asigurări înainte să foloseşti un produs. Principiul lenei „merge şi aşa” sau „n-am timp de asta” este cel care vă asigură o cădere sigură şi o pagubă garantată.

Câte confirmări să cauţi? În ce asigurări te încrezi? Cine eşti sigur că are dreptate?

O imagine sugestivă a limitărilor oamenilor de a descrie corect si complet un lucru este cea a orbilor care au fost pusi să descrie elefantul. Noi oamenii suntem pe acest pământ ca nişte furnicute iar în Univers suntem mai mici ca un fir de praf astfel cu cât obiectul întrebării noastre este mai mare cu atât mai puţin putem obţine de la oameni o descriere clară şi corectă. Singurul care poate să ne descrie, corect şi complet, orice obiect din Univers este Dumnezeu care nu este limit nici de timp nici de spaţiu. Totuşi, putem zice noi, avem atâtea lucruri mici de care ne putem ocupa şi noi înşine. Aici apare problema lucrurilor care sunt prea mici , de exemplu: virusii biologici. Astfel luăm măsuri de precauţie…spălăm fructele, ne spălăm pe mâini, etc… Răspunsul: Caută oricât de multe confirmări poţi şi obţine cele mai de încredere asigurări, şi înainte de acestea cheamă-L pe Dumnezeu să-ţi fie ghid în această lume.

Avem probleme mici dar cine ne rezolvă problema mare: Care este sensul vieţii? De unde venim şi mai ales spre ce ne îndreptăm?

În fiecare zi ne bucurăm atunci când reuşim să rezolvăm fie o problemă de matematică la şcoală fie o problemă financiară în familie, dar ceea ce frământă cel mai tare sunt întrebările din vârf: Cine sunt eu? Pentru ce trăiesc?

Biblia este cartea cu toate răspunsurile de care avem nevoie. Ea ne spune că suntem o creatură făcută de Dumnezeu, proiectaţi iniţial să trăim veşnic în prezenţa Lui. După căderea lui Adam şi apoi a omenirii sub robia păcatului Dumnezeu a făcut un plan de reabilitare, un program de restabilire a relaţiei Dumnezeu-om. Astfel astăzi fiecare om poate să se întoarcă la locul lui lângă Dumnezeu prin Cel care este „calea, adevărul şi viaţa”: Isus Hristos.

Cine este adevărul? Isus Hristos – Fiul lui Dumnezeu.

One response to this post.

  1. Posted by Madi on 12/10/2009 at 7:11 PM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: