Sa-L vedem pe Dumnezeu

„Nimeni nu L-a văzut vreodată pe Dumnezeu.

Dacă ne iubim unii pe alţii, Dumnezeu rămâne în noi

şi dragostea Lui este făcută desăvârşită în noi.”

(1 Ioan 4:12)

De ce nimeni nu L-a văzut vreodată pe Dumnezeu? Pentru ca El este diferit de noi, El este duh iar noi suntem ţărână.

Totuşi există o uşă prin care putem să-L vedem: Daca ne iubim unii pe altii, Dumnezeu rămâne în noi.

Dacă Dumnezeu este în cineva aceasta se vede, tot aşa cum simţi parfumul unei flori sau căldura de la o sobă în care este foc. Dragostea noastră pentru cineva va face ca acea persoană să simtă, să vadă pe Dumnezeu ca dragoste.

Putem să-L vedem pe Dumnezeu unii în alţii „dacă ne iubim unii pe alţii…şi dragostea Lui este făcută desăvârşită în noi

5 responses to this post.

 1. Posted by samohts on 01/08/2009 at 8:57 PM

  dar de ce trebuie sa-l vedem pe Dumnezeu ?
  Oare nu putem accepta ca putem fi buni si capabili de fapte marete daca avem incredere in noi?

  Răspunde

 2. Posted by petruburac on 01/08/2009 at 10:12 PM

  Avem nevoie sa-L vedem,simtim, recunoastem pe Dumnezeu pentru ca El ne-a creat in asa fel incat noi avem nevoie sa stam in prezenta Lui. Cum spunea cineva : Avem un gol in interior care poate fi umplut doar de Dumnezeu.

  Pe langa acest gol este si nevoia noastra de a fi curatiti de pacat: pacatele infaptuite si samanta de pacat care este in firea noastra si o face pacatoasa.

  Daca vom accepta ca putem fi, doar prin puterile noastre, buni si capabili, atunci ne inselam amarnic. Standardul de bun si capabil este Dumnezeu si doar El ne poate face sa ajungem la acel nivel. De aceea El a facut posibila innoirea noastra(nasterea din nou – v. Cornilescu, nasterea de sus – v. Galaction) daca il chemam/acceptam pe Domnul Isus Hristos ca Salvator.

  Răspunde

 3. Posted by samohts on 02/08/2009 at 3:38 PM

  Adica tu vrei sa zici ca fara Dumnezeu omul e rau.Si toti ateii sunt rai ?

  Ei bine eu tind sa te contrazic,cunosc multi oameni care sunt buni si nu au deloc credinta.
  Parca daca sunt bun pentru ca mie frica ca o sa ajung in iad sau ca astept rasplata de apoi nu-mi suna chiar a bunatate liber alesa.Prefer sa fiu bun pentru ca astfel stiu ca voi face o lume mai buna.
  Nu zic ca nu exista Dumnezeu sau chestii de genu asta.Da admit ca Dumnezeu a creeat bunatatea ,dar totodata zic ca in clipa de fata oamenii pot fi buni si fara sa fie credinciosi.

  Răspunde

 4. Posted by petruburac on 02/08/2009 at 5:30 PM

  Fara Dumnezeu omul nu e complet am zis in primul rand, si da partea negativa din om-pacatul-nu poate fi scoasa decat de Dumnezeu. Daca un om reuseste sa faca cateva fapte bune, ghidat de constiinta pusa in el tot de Dumnezeu, asta nu-l face om bun, 100 % bun. E doar un om care a facut cateva fapte bune.

  Cunosc si eu oameni care fac fapte bune fara sa se arate credinciosi, asta dovedeste ca au constiinta si mai asculta de ea.

  Un om bun face tot ce poate sa asculte de porunca: iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti. Un astfel de om se jertfeste mereu si mereu pentru altii ca lor sa le fie bine si un astfel de om nu exista decat impreuna cu o manifestare vizibila si audibila a credintei sale in Dumnezeu prin Isus Hristos.

  Un crestin devine crestin pentru ca accepta darul lui Dumnezeu facut din dragoste si ramane crestin pentru ca-L iubeste pe Isus Hristos ca Domn si Salvator, nu de frica iadului sau lacomia de castig la final. Da, iadul si rasplata fac parte din ecuatia mantuirii dar nu sunt variabilele principale: esenta e ca Dumnezeu ne iubeste si noi putem alege sa-L iubim. Scaparea de iad si primirea rasplatii sunt doar manifestari ale dragostei dintre Dumnezeu si credincios.

  De ce e mai buna bunatatea unui credincios decat a unui ateu? Pai, orice om are constiinta, dar este ca o busola defecta:mai mult sau mai putin. Orice om care se bazeaza doar pe constiinta la un moment dat va rata tinta: fapta lui buna nu va fi perfecta,completa… Dar orice om care face fapte bune calauzit de Dumnezeu ajunge totdeauna la tinta 100% pentru ca e ca si cum te-ar duce un ghid la locul care doresti.

  Răspunde

 5. sam…tu ai zis:”Prefer sa fiu bun pentru ca astfel stiu ca voi face o lume mai buna.”pentru care lume te lupti tu? nu e cumva lumea de jos al carei sfarsit e aproape??nu stiai ca niciun om nu este bun?NICIUNUL macar…lumea aceasta e doar o unda din izvorul fericirii de dincolo .Ea se va distruge intr-o zi ,atunci vei privi spre toate lucrurile pe care le-ai trudit incercand sa fii „bun ” :iti vei vedea avutiile arse,chiar daca le-ai strans cinstit! vei strange in pumnii tai doar cenusa unei Biblii pe care ai evitat-o mereu ,vei vrea s-o citesti ,sa aflii cum poti fi matuit ,cum poti sa te recunosti pacatos….dar va fi prea tarziu..Toti aceia in care te-ai increzut te vor parasi dovedindu-ti cat de „buni :prieteni iti sunt ,si parca nu ar fi de-ajuns …vei vedea in IAD sufletele acelora pe care i-ai crezut „buni si fara DUmnezeu”…cand vei vedea asta O SA MAI VREI SA FII CA EI ? Isus a zis :Romani 3:10 „Nu este nici un om neprihănit, nici unul măcar. … Nu este nici unul care să facă binele, nici unul măcar.” … Aşadar şi tu eşti îndreptăţit la mântuire nu pentru că eşti bun ci pentru ca te recunosti neputiincios inaintea slavei lui Isus…asta daca vrei mantuirea …si daca nu o vrei vei muri…si ca o concluzie ,sam ….bunatatea ta nu te va mantui ,nu te va duce-n cer atat timp cat tot binele pe care-l faci ,il faci pentru oameni si nu din dragoste pentru Dumnezeu ,cu siguranta mantuiriii in suflet…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: