Nu sacrificati sacrificiul

Calaul egoist al sacrificiului se ridica tot mai des si sub diferite forme omoara initiativa dragostei de a ajuta pe cel in nevoie.

Nepasarea, ignoranta si nesimtirea, hranite bine de propriul Eu, ridica multimi de oameni tineri si batrani ca un val intunecat ce acopera tot mai des micile lumini ce se aprind in inimi ce doresc sa daruiasca.

Am invatat sa spunem asa de multe cuvinte la scoala totusi ne temem sa daruim o vorba buna. Ne temem sa daruim incurajarile ce le-am primit. Ne temem sa ramanem cu inima goala. Dar nu vedem ca am ajuns ca si vagabondul ce a adunat doar gunoaie si tine la ele ca la o comoara.

Confortul a ajuns sa fie pretuit mai mult decat adevarul. Aud vorbindu-se despre materiale de constructii „noi si frumoase”, mobila „utila”, haine „bune”, pantofi „delicati”, telefoane „cool”, etc… dar mai putin despre oameni. Pentru confort e nevoie sa cunosti materialele, pentru a cunoaste adevarul trebuie sa te intereseze oamenii.

Intreaba-te: Ce stii despre oamenii de langa tine? Ce stii despre vecinii tai? Ii cunosti pe ei sau materialele din casele lor? Ce stii mai bine?

Sacrificiul devine un absolut de domeniul trecutului antic, il alungam inainte de toata istoria. Sacrificiul nu are loc in societatea egoista, materialista.

Totusi societatea aceasta se afla sub un cer plin de sacrificiu. Odata sacrificiul a strapuns pana pe pamant atunci cand Domnul Isus s-a jertfit pentru toate pacatele oamenilor. Deci exista o legatura intre pamant si cer, o poarta de la egoism la sacrificiu: Isus Hristos.

In acest context concluzia ramane: Omorati-va Eul, urmati-L pe Isus si va trai in voi sacrificiul! Pentru totdeauna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: