Ce este harul?

Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.” Romani 3:23

După cel de-al doilea război mondial, în anul 1948, în Coreea s-a petrecut o întîmplare care a uimit lumea. Pastorul Son trăia cu familia sa în oraşul Soon-chun, care fusese cucerit în toamna anului 1948 şi se afla sub controlul partizanilor de câteva zile. Câţiva poliţişti şi bărbaţi de frunte ai oraşului au fost omorâţi fără multă vorbă.

Ura unor oameni împotriva creştinilor era atât de mare, încât i-au ucis în cele din urmă şi pe cei doi fii ai pastorului Son, care îl mărturisiseră cu multă convingere pe Hristos. Mai întâi l-au legat la ochi pe fiul cel mai mare şi, când cel mai mic a cerut să i se dea voie să moară în locul lui, au fost împuşcaţi amândoi. „Ucideţi-l! El este şi mai rău decât fratele lui”, a urlat conducătorul studenţilor.

Dar insurecţia nu a durat mai mult de o săptămână. Soldaţii regimului au fost trimişi la Soon-chun şi curând situaţia s-a inversat. Acum erau urmăriţi toţi cei care luaseră parte la revoltă. Printre aceştia era un băieţandru, care luase parte la împuşcarea celor doi tineri creştini. Acum trebuia să plătească cu viaţa sa. Executarea ucigaşului de către trupele regimului ar fi fost o chestiune de restabilire a dreptăţii. „Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte…” ar fi aşteptat simţul nostru de dreptate.

Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat…” Tit 2:11

Pastorul Son a auzit sentinţa dată ucigaşului fiilor lui. La ce reacţie s-ar fi putut aştepta cineva într-o asemenea situaţie din partea celor ce au suferit? Pastorul şi-a trimis fiica, Rahela, în vârstă de 13 ani, să caute cât mai repede posibil locul de execuţie şi acolo să facă o cerere. Rahela a alergat cât a putut de repede şi a adus plutonului de execuţie o veste care i-a zguduit pe toţi cei prezenţi.

„Tatăl meu vă roagă ca persoana care a ucis pe fraţii mei, să nu fie bătută sau ucisă…” N-a mai putu continua, pentru că ochii i s-au umplut de lacrimi. Cealaltă rugăminte era să i se permită pastorului să-l înfieze pe ucigaşul fiilor lui.

Rugămintea i-a fost ascultată şi criminalul Chai-sun a fost înfiat de tatăl acelora pe care îi ucisese.

O întâmplare incredibilă, dar adevărată, care zguduie simţul nostru de dreptate. Acesta este harul(graţierea)! Exact aceeaşi şansă incredibilă este oferită de către Dumnezeu fiecărui om. Noi toţi suntem conştient sau inconştient vinovaţi de moartea Fiului Său, Isus Hristos. El a fost condamnat pe Golgota din cauza păcatelor noastre. Acum, Dumnezeu doreşte să ne înfieze, să ne primească în familia Sa ca moştenitori ai Săi.

Iată ce înseamnă harul!

meditaţie din „Sămânţa bună 2005” pt zilele 21-22 noiembrie. GBV-DILLENBURG, Eschenburg, Germany

Reclame

One response to this post.

  1. Posted by Anonim on 25/03/2008 at 5:16 AM

    Emotionant!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: