Concluzie sondaj: Crezi că omul poate cumva trăi o zi fără să păcătuiască?

După ce am pus această întrebare la mulţi prieteni şi cunoştinţe de ale mele, toţi creştini sau din familii de creştini, am ajuns la o concluzie:

În general oamenii (zic că) nu cred că există vreo posibilitate ca omul să nu păcătuiască pe parcursul unei zile.

În particular această întrebare este o întrebare surprinzătoare şi există tentaţia de a da un răspuns pripit. Cel mai mult mi-a plăcut să observ că omul răspunde în funcţie de starea în care este la momentul când aude întrebarea: Dacă a avut o dezamăgire, dacă se simte slab în acel moment răspunde imediat NU. Dacă este încrezător şi are motive de încredere răspunde DA. Foarte puţini au răspuns după un timp de gândire şi aceştia în general au zis DA, NU ŞTIU şi mai puţin NU.

Astfel am primit răspunsurile la această întrebare de la 75 de oameni.

58% – (44) – Au răspuns NU… Foarte mulţi dintre ei s-au grăbit să zică aceasta.

37% – (28) – Au răspuns DA… Mulţi dintre ei au dat dovada de ceva meditaţie pentru a răspunde.

4% – (3) – Au răspuns NU ŞTIU.

Răspunsul corect este DA.

De ce?

Uitaţi-vă cum răspunde Biblia cu “DA” la această întrebare:

Matei 19:26 Isus s-a uitat ţintă la ei şi le-a zis: „La oameni lucrul acesta este cu neputinţă, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă.”

Romani 8:37 Totuşi în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.

1 Corinteni 10:13 Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda

Iuda 1:24 Iar a Aceluia, care poate să vă păzească de orice cădere şi să vă facă să vă înfăţişaţi fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale,

Acum… cineva a dat răspunsul cel mai corect: DA, prin credinţă. Altcineva a dat un răspuns care arată adevărul cel mai bine: Da, dar nu eu. Cred că adevărul arată în felul următor: Majoritatea ştim că există o posibilitate prin care omul să trăiască fără să păcătuiască o zi, şi nu doar una. Credem că Dumnezeu ne poate face să fim sfinţi şi să trăim astfel, dar mai cred că nu vrem să plătim preţul, preţul credinţei. E scump să te încrezi în ceva care nu vezi!!!

Cu toţii cunoaştem că Domnul Isus a trăit fără păcat, şi ştim că după el, modelul perfect, au mai fost modele demne de urmat, apostolii, primii creştini, milioanele de martiri, milioanele de mame, de taţi, de copii credincioşi până la sacrificiul suprem… Au existat şi mai există oameni care au plătit şi plătesc preţul credinţei: sacrificiul. Dacă nu ar fi aşa nu ar fi existat creştini în China, Iran, Coreea de Nord, etc… Dar ei există ASTĂZI!

Care este ţinta ta pentru această zi? Să trăieşti o zi în care SIGUR vei păcătui?

Care este scopul tău?

Vrei să lupţi să nu păcătuieşti?

Vrei să lupţi să CREZI?

Dacă ţinta ta este foarte departe, atunci vei ajunge cel puţin departe. Dacă ţinta este aproape, nu se ştie dacă te vei mişca.

PS: Sunt disponibil pt discuţii pe email: petruburac@gmail.com, Yahoo Messenger:petruburac, sau pe http://www.forumcrestin.com la sectiunea Echiparea crestinului, topicul:Crezi că omul poate cumva trăi o zi fără să păcătuiască?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: