Petitie : Pastrarea religiei ca disciplina obligatorie la liceu

Pana pe data de 17 februarie se afla in dezbatere publica amendamentele la Legea Invatamantului, intre care si cel conform caruia religia nu ar mai fi obligatorie pentru anii de liceu. Un prieten a creat o petitie on-line, in sprijinul pastrarii Religiei ca disciplina de trunchi comun (obligatorie) pentru clasele de liceu, vezi: http://www.petitiononline.com/PRCDOLL/
Daca veti considera de cuviinta, semnati petitita si, de asemenea, trimiteti acest mesaj mai departe, altor persoane interesate de subiect.

Timpul este destul de scurt (18 zile), dar putem strange, totusi, semnaturi, daca fiecare isi ia cateva minute pentru a intra pe pagina cu petitia si, de asemenea, pentru a da mesajul acesta mai departe.

Petitia se bazeaza pe un document intocmit de pr.prof.dr. Dorin Opris, ISJ Alba si prof.dr. Monica Opris, ªc. cls. I-VIII „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia („Marginalizarea Religiei în învãþãmântul contemporan.

Consideratii pornind de la statutul Religiei în proiectul Legii Învãþãmântului Preuniversitar”), document pe care, personal, il gasesc rezonabil si exprimand o pozitie argumentata.

Documentul a fost preluat de la http://laurentiudumitru.ro/blog/2008/01/22/marginalizarea-religiei-in-invatamantul-contemporan/ unde puteti posta si comentarii, daca doriti.

Va reamintesc faptul ca petitia se semneaza cu nume si prenume (complet), optional profesia si locatia, semnaturile incomplete (numai prenume/porecla) neputand fi luate in consideratie. Profesia si locatia se pot inscrie in rubrica de „comments” pe care o ofera formularul de semnare a petitiei.

Emil DUMEA

Iasi

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: