Sarbatori fericite . . . :(

Sărbători fericite! Sărbători fericite!…. ieacs… ce expresie uzată… ce expresie umflată…

Sărbători cică… care sărbători?… Crăciunul! Anul Nou!… Dah??? O fi fost Crăciun pe vremuri, da acum nu e Crăciun, e de toate dar nu Crăciun… Cică la început se sărbătorea Naşterea Mântuitorului, a Domnului Isus, dar nah… după sute de ani nu-i mai zice nimeni nici măcar săracul La mulţi ani celui care e din veşnicii Stăpân.

Crăciunul e bani cheltuiţi la greu, muncă multă la cofetării şi împachetări de cadouri… e destrăbălare adeseori…Oraşe inverzite de brazi umpluţi cu becuri… Case luminate … DAR când te duci pe câmp, departe, în linişte mai e Crăciun???… Nu, nu mai e!!

Crăciunul e o sărbătoare sterilă! Nu mai are esenţă, dacă o fi avut vreodată! Cică se vorbeşte de spiritul Crăciunului: familii unite, prieteni, etc… Dar în restul anului ce spirit e dacă sunt familii dezbinate şi prieteni dezamăgiţi, ură, bârfă, orgoliu, egoism… Crăciunul e un pansament expirat! Nu e sărbătoare!

Anul nou… cică un nou început… da, ne clătim bine capul cu băutură(alcoolică de preferinţă) şi burta cu mâncare (prea multă de preferinţă)… Poate mai reuşim să facem şi promisiuni, planuri, idei mareţe… Multe idei apar de Anul Nou, numai că nu de la inventatori şi nici oameni harnici…

Un fel de o luăm de la început…Da, însă pornim pe acelaşi drum ce nu duce la bine doar cu un avânt nou… Uită tot şi aruncă-te iar în mocirla ce-ai mai fost…off ce atitudine de animal care se taie de Crăciun!

Eu nu sărbătoresc nimic, nimic… Eu trăiesc…DAR:

Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine.” (Galateni 2:20)

Tot ce e fără Isus e mort, mort în păcat… Ce pot să sărbătorească morţii? Un alt deces poate!

N-avem nevoie de Crăciun pentru familii unite şi prieteni apropiaţi sau să ne amintim de frumoasa naştere a lui Isus… nici primii creştini nu aveau nevoie… Nici de Anul Nou pentru începuturi noi…

Lucrurile noi le face Dumnezeu prin Domnul Isus.

AVEM NEVOIE DE O VIATA NOUA.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: