Străinul evadat sau străinul graţiat?

Suntem prizonieri pe Pământ, noi oamenii, străini pe planeta care fusese creată pentru noi. La început eram stăpâni peste tot ce ţinea de Terra. Dar am fost înşelaţi … amarnic înşelaţi. Acum pedeapsa este o viaţă de străin, prizonier încătuşat de păcat, de păcătoşi, de o lume păcătoasă.

Într-o zi un prieten de-al meu era pe stradă cu căşti în urechi, asculta muzică. A evadat!!! A evadat!!! Da, în fiecare an este un nou val de evadaţi de pe Pământ în lumea lor. Unii au evadat în cărţi – o lume filozofică, alţii în filme – o lume imaginară, alţii în sporturi – o lume animată . . . .

Dar închisoarea aceasta Pământ e specială: „evadaţii” nu pot ieşi din ea ci îşi pot crea doar o celulă nouă, personalizată, confortabilă, intimă. Defapt, evadarea asta e o închidere mai sigură: e o alegere.

Cei „condamnaţi” să stea pe Pământ au totuşi o şansă, una singură: Graţierea! Eliberarea totală fără nici un merit înainte de orice termen.

Cel care face graţierea e unul singur, cunoscut de voi toţi: Dumnezeu. El şi-a ales un delegat, pe Cineva care lucrează în numele Său pentru că e chiar Fiul Său: Isus Hristos. Domnul Isus Hristos are în puterea Sa decizia de a acorda oricui doreşte graţierea.

Această veste circulă în închisoare de aproape 2000 de ani, de când El a murit şi a înviat. De atunci au apărut graţiaţii pe Pământ, cei plini de har, de graţie divină, numiţi de unii creştini. Graţiaţii se poartă ciudat, adică ca nişte graţiaţi care încă sunt în închisoare. Ei aşteaptă să se deschidă poarta închisorii, ei zic că se va deschide o dată pentru totdeauna şi apoi închisoarea va arde, va fi distrusă.

Închisoarea fusese odată un loc frumos, perfect, şi va fi iarăşi aşa ceva, însă doar pentru graţiaţi; doar pentru ei Fiul pregăteşte un loc special: o cetate cu 12 temelii şi 12 porţi. Unul din graţiaţi a văzut deja locul acesta, e vorba despre Apostolul Ioan care a scris despre Noul Ierusalim în Apocalipsa…

Pentru „evadaţi” şi ceilalţi întemniţaţi se va face un transfer într-o altă închisoare, însă acolo nu va mai fi nici o şansă, nici graţiere, nici graţiaţi. Acea veşnică închisoare va fi iazul de foc sau moartea a doua.

Omule,TU eşti pe Pământ dar nu ştiu ce eşti: Un „evadat”? Un graţiat? Un simplu prizonier? Eu am fost graţiat şi caut să-ţi zic clar şi răspicat: Alege graţierea – Alege să crezi că Isus a murit pentru păcatele tale şi urmează-L căci e Viu!

Ai ales? Nu uita: străin eşti pe Pământ dar de tine depinde: „evadat” sau graţiat!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: