Inainte de examene…Capacitate… Bacalaureat…Sesiune

Maine incep examenele de capacitate.  Sunt asa de mult adolescenti speriati, asa de multi fara nici un ajutor pentru ca asa de putini il cunosc pe Dumnezeu si chiar ajutorul parintilor (mic dar conteaza ) lipseste la asa de multi.

Totusi, impreuna cu tinerii mai mari, ne-am gandit ca la ora 8 sa ne intalnim pentru rugaciune si sa ne rugam specific pentru adolescentii din biserica Speranta care dau maine examen la Limba Romana… si miercuri … si joi

Am experimentat anul trecut cum lucreaza Dumnezeu cand ne-am rugat pentru tinerii care au avut examen de Bacaluareat(Andrei poate sa va zica cum a luat zece la Limba Franceza!) si acum cred ca vom experimenta iarasi mari minuni.

In seara asta m-am intalnit cu adolescentii care locuiesc pe langa unde locuiesc eu… si de asta v-am zis de adolescenti speriati… O, ce bine ar fi fost pentru ei sa nu fie speriati! Ce bine ar fi fost pentru ei ca cineva sa-i fi invatat despre Dragostea si Puterea lui Dumnezeu! Atunci ar fi mers la examen ca David la lupta cu Goliat: in numele Domnului Ostirilor…. si ar fi iesit biruitori… insa acum nu stiu de cine se va indura Dumnezeu.

Defapt stiu intr-un fel:  se va indura de cei pe care cineva ii va purta in rugaciune. Deci, daca TU care citesti acest mesaj cunosti pe cineva care are examen de capacitate, atunci, roaga-te pentru el. Roaga-te ca Dumnezeu in primul rand sa-i dea pace, liniste in suflet; apoi sa aiba intelepciune sa rezolve testele cat mai bine; si nu in ultimul rand: sa fie biruitori impotriva ispitelor de a insela prin mita, copiat, soptit, etc. …. Si astfel Dumnezeu va fi proslavit.

Matei 21:22 Tot ce veţi cere cu credinţăƒ, prin rugăciune, veţi primi.

Dumnezeu se va mai bucura si atunci cand vei spune un mesaj de incurajare celor care au examene… un sms e chiar ieftin si poate fi mai bun ca apa in desert, deci nu uita sa ajuti… te vei bucura apoi si tu de bucuria lor.

APOI… va veni Bacalaureatul saptamana urmatoare… haide-ti sa-i incurajam pe liceeni sa mai invete , sa ne rugam sa aiba intelepciune si ce am zis mai sus despre adolescenti e aproximativ valabil si pentru acestia. Noi, cei de la Biserica Speranta ne vom ruga si pentru liceeni in fiecare zi cand vor avea examen.

Studentii… unii au terminat sesiunea, unii mai au mai multe sau mai putine examene si altii, ca mine, incep de abia. Eu voi incepe marti cu primul examen … Studentii tot oameni sunt, adica slabi, … si ei au nevoie de ajutor. Sprijiniti-i si chemati-L pe Dumnezeu si pentru ei.

Gandidu-ma la examene, probe mi-am adus aminte ce zice Apostolul Pavel:

Nu cムam şi câştigat premiul sau cムam şi ajuns desăƒvârşit; dar alerg înainte, căƒutând săƒ-l apuc, întrucât şi eu am fost apucat de Hristos Isus. Filipeni 3:12

Astfel si noi sa alergam pentru Dumnezeu in toate lucrurile, inainte prin credinta si Dumnezeu ne va da premiul alergarii: viata vesnica, si acolo ne vom bucura cu Cel care ne iubeste.

Fiti binecuvantati cu pace si premiul cel mare ceresc: totdeauna cu Isus!

2 responses to this post.

  1. Posted by marius on 13/06/2012 at 6:25 PM

    ma bucur foarte mult ca am gasit aceasta pagina, am simtit-o ca pe o incurajare dupa ce am citit randurile de mai sus. Domnul sa ne ajute in examenele care ne stau in fata, si El sa ne ajute sa fim capi si nu cozi, sa se vada astfel prin reusitele noastre Slava Sa. Fiti binecuvantati de Domnul care a facut cerurile si pamantul!

    Răspunde

  2. Posted by DANIELA on 02/08/2012 at 12:32 AM

    VA ROG DACA ATI PUTEA SA VENITI CU O RUGAGIUNE IN FATA LUI DUMNEZEU SI PENTRU EXAMENUL DE TITULARIZARE CARE ARE LOC ASTAZI,SI VA MULTUMESC PENTRU CUVINTELE FRUMAOSE PE CARE LE-AM GASIT MAI SUS.DOAMNE AJTA LA TOATA LUMEA SI FI CU NOI PRETUTINDENI!

    Răspunde

Lasă un comentariu