Prietenul tau

Imaginează-ţi că eşti un soldat din armata SUA, condamnat la moarte pentru dezertare. Deşi te afli în cea mai grea situaţie, ai auzit că îi poţi scrie preşedintelui o cerere de graţiere, însoţită de scrisori de recomandare ale prietenilor care-ţi susţin graţierea. Viaţa ta depinde de prietenii tai…

Chiar a existat o asemenea situaţie în timpul războiului civil din America, condusă la acea vreme de Abraham Lincoln. Preşedintele primise multe cereri de graţiere din partea celor condamnaţi, însă una dintre ele l-a pus în dificultate. Cererea nu era însoţită de nici o scrisoare de recomandare, întrucât întreaga familie a soldatului fusese ucisă în război, iar el nu avea atunci nici un prieten.

Preşedintele Lincoln şi-a petrecut toată noaptea, gândindu-se la acest caz. Revocând sentinţa în lipsa oricărei scrisori de recomandare ar fi putut transmite un mesaj greşit. Cu toate acestea nu putea să nu aibă milă de un om atât de singur şi aflat la un pas de moarte.

A doua zi dimineaţa preşedintele a declarat că a luat o decizie în cazul acestui soldat datorită mărturiei unui prieten al acestuia. Ofiţerul de serviciu a amintit atunci faptul că acest soldat nu avea nici un prieten. După câteva clipe de tăcere, Abraham Lincoln a replicat: ” Eu voi fi prietenul său”. Apoi a aprobat şi a semnat cererea de graţiere.

De multe ori viaţa ni se pare mai mult o luptă decât orice altceva. Unii luptăm pentru o cauză nobilă, alţii ne luptăm cu problemele de zi cu zi, unii suntem în război continuu cu cei din jur, alţii suntem veşnic în conflict cu noi înşine. Obosiţi de atâta luptă, uneori renunţăm să mai credem în succes şi , asemenea unui soldat, alegem să abandonăm lupta. În astfel de momente ne încearcă un sentiment de gol interior, tristeţea şi descurajarea ne copleşesc, ne simţim singuri pe lume, fără nici un sens şi rost. În timp ce povara durerilor şi păcatelor apasă greu pe suflet, nu pare să fie nimeni căruia să îi pese. Mai mult, cei din jur ne arată acuzator cu degetul condamnându-ne la izolare necondiţionată, în timp ce Diavolul ne şopteşte macabru o sentinţă veşnică.

Biblia spune că atunci când nimeni nu mai este de partea ta, Cel ce vine în ajutor este Dumnezeu.

Când toţi te privesc acuzator şi fără milă, singurul care te acceptă este Dumnezeu. Înţeleptul împărat Solomon aminteşte că „prietenul adevărat iubeşte oricând, iar în nenorocire ajunge ca un frate”. Această persoană nu este nimeni altcineva decât Tatăl nostru ceresc, Cel care, prin Fiul Său Isus Hristos, doreşte să lege o relaţie cât mai personală cu fiecare dintre noi. Deoarece Isus Hristos a luat asupra Lui toate păcatele omenirii, inclusiv ale tale, Dumnezeu te acceptă aşa cum eşti şi doreşte să te elibereze de sub povara păcatului tău. Lasă-l pe Isus să-ţi şteargă vina, teama şi eşecul. Roagă-l să-ţi dea un nou început, lasă-L să trăiască în inima ta, căci atunci viaţa ta va deveni una veşnică, plină de pace şi bucurie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: